Årets Västervikare

Rösta fram Årets Västervikare 2017

Västervik Var med och rösta fram Årets Västervikare 2017!

Nu är det klart vilka fyra kandidater som har chans att bli Årets Västervikare 2017.
Kandidaterna har nominerats av Västerviks-Tidningen, Föreningsrådet i Tjust samt Tjustgalan genom Företagarna och Västerviks Företagsgrupp enligt följande kriterier:

*Person eller grupp av personer som under året, genom sina handlingar och sitt engagemang, i det stora eller lilla, vågat välja egna vägar och därigenom blivit en förebild för de värden, framtidstro, engagemang och handlingskraft, vi vill förknippa med Västervik.

Årets Västarvikare offentliggörs på Tjustgalan den 30 september då priset delas ut.

1. HANS-ÅKE HARRYSSON
Korvgubben mitt i stan är en av Västerviks mest kända och uppskattade entreprenörer. Har med åren blivit en institution på Spötorget, som alltid har tid att byta några ord. Men inte bara det. Även initiativtagare till politikerveckan, Västerviks eget Almedalen, och den uppskattade julmarknaden i Stadsparken.
Nominerad av: Företagarna coh Västerviks Företagsgrupp

2. ANNIKA BOMAN
Har under många år arbetat intensivt med handelsfrågor och utvecklingen av Västerviks stadskärna. Ett arbete som verkligen givit resultat. Utsedd till Årets centrumutvecklare i Sverige 2015 och starkt bidragande till att Västervik i år fick pris som Årets stadskärna. Ett teamwork, absolut, men lett av Annika Boman.
Nominerad av: Västerviks-Tidningen

3. Fredrik Ohlsson, Richard Detterberg och Eric Kristiansson
SWEDISH FLOORBALL OPEN
 
Tre personer som med starkt engagemang utvecklat ett event som ger möjlighet till gemenskap och roliga upplevelser, som sätter Västervik på kartan och stimulerar till bra barn- och ungdomsaktiviteter. Som entreprenörer har de dessutom visat hur ett samarbete kan utvecklas med ideella föreningar.
Nominerad av: Föreningarna i Tjust

4. LENA STRÖMBÄCK
Kan 300 barn, ungdomar och deras föräldrar ha fel? Har under många år lagt ner ett jättejobb på att leda grupper i sång och dans för barn och uppträder gärna själv på scen. Ett energiknippe som aldrig ger upp och inspirerar både unga och gamla. Ett stort föredöme då hon ser alla och aldrig glömmer någon.
Nominerad av: Västerviks-Tidningen

Här kan du läsa Mikael Sönnes krönika om priset Årets Västervikare 2017 här!

  • Frågan

Vem ska bli Årets Västvikare 2017? Rösta på din favorit.

Årets Västervikare 2016

Årets Västervikare 2016 - VIK:s A-lag

Västervik Västervik IK:s A-lag är Årets Västervikare 2016! Lagets prestation att gå upp i Hockeyallsvenskan vägde tyngst när VT:s läsare röstade fram vinnarna av det prestigefyllda priset.

Motiveringen lyder:

"Presentation överflödig. I vintras lyfte spelarna hela Västervik genom sin serieseger och avancemang till Hockeyallsvenskan. Plötsligt pratade alla ishockey i stan och stoltheten över VIK gick nästan att ta på. För några år sedan spelade laget i division två, nu får det möta storheter som Södertälje, Modo och AIK. Vintrarna har blivit roliga!"

2000 personer deltog i omröstningen 2016. VIK behåller utmärkelsen tills nästa Årets Västervikare koras i september 2017.

Stort grattis, VIK!