Logga in
Logga ut

Årets Västervikare

Vem ska bli årets Västervikare 2018?

Västervik Röstningen till Årets Västervikare 2018 är nu avslutad. Vinnaren offentliggörs på Tjustgalan den 22 september. 

Årets Västervikare ska leva upp till följande kriterier: ”Person eller grupp av personer som under året genom sina handlingar och sitt engagemang i det stora eller lilla vågat välja sina egna vägar och därigenom blivit en förebild för de värden, den framtid och det engagemang vi vill förknippa med Västervik”

DE NOMINERADE FÖR 2018 ÄR:

Kandidat 1: Räddningstjänsten, Västerviks kommun
Nominerade av Västerviks-Tidningen
VT vill genom sina läsare uppmärksamma och hylla våra lokala hjältar: Brandmännen och brandkvinnorna på Räddningstjänsten. Deras engagemang för invånarnas säkerhet är enormt, såväl vid akuta händelser som i det förebyggande arbetet, dygnet runt, alla dagar på året. Tack för att ni finns!

Kandidat 2: Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson, Sportbilsdagen
Nominerade av Västerviks Företagsgrupp/Företagarna
Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson arrangerar Sportbilsdagen med stort engagemang som lockar tusentals besökare. I år genomfördes den 8:e Sportbilsdagen i ordningen. Tack Torgny och Magnus för er fantastiska insats med Sportbilsdagen!

Kandidat 3: Gunilla Johansson och Bertil Wilén, Västerviksortens Ryttarförening
Nominerade av Föreningar i Tjust
Västerviksortens Ryttarförening, VORF, är en mycket aktiv förening som samlar tjejer och killar, små barn på ponnyridning såväl som gamla veteraner, nybörjare såväl som tävlingsryttare. Vi nominerar två av alla aktiva i föreningen för att lyfta fram ryttarföreningens stora betydelse, inte minst för unga tjejer.

Kandidat 4: Andreas Nilsson och Hanna Torstensson, Västerviks Gästhamn
Nominerade av Västervik Citysamverkan
Med envishet, stort engagemang och stark entreprenörsanda har Andreas och Hanna lyft Västerviks Gästhamn till en helt ny nivå. I samverkan med såväl offentliga som privata aktörer har gästhamnen stärkt varumärket Västervik! 

Röstningen här på webben avslutades klockan 09.00 tisdagen den 18 september.

Årets Västervikare 2017

Årets Västervikare

Västervik Han tog hem det prestigefulla priset.

Tusentals röster kom in när Årest Västervikare 2017 skulle utses. Och på lördagskvällen den 30 september presenterades vinnaren på Tjustgalan på Gränsö.

Priset som Årests Västervikare 2017 gick till Hans-Åke Harrysson - stadens korvgubbe.

"Korvgubben mitt i stan är en av Västerviks mest kända och uppskattade entreprenörer. Har med åren blivit en institution på Spötorget, som alltid har tid att byta några ord. Men inte bara det. Även initiativtagare till politikerveckan, Västerviks eget Almedalen, och den uppskattade julmarknaden i Stadsparken."

VT:s chefredaktör Christoffer Nielsen och biträdande nyhetschef Elin Lönn delade ut priset.

Priset delas varje år ut till en Person eller grupp av personer som under året, genom sina handlingar och sitt engagemang, i det stora eller lilla, vågat välja egna vägar och därigenom blivit en förebild för de värden, framtidstro, engagemang och handlingskraft, vi vill förknippa med Västervik.

Västerviksborna har röstat fram vinnaren här på vt.se och via kupong från papperstidningen.

De fyra kandidater som fanns att rösta på har nominerats av Västerviks-Tidningen, Föreningsrådet i Tjust samt Tjustgalan genom Företagarna och Västerviks Företagsgrupp.

Förutom Hans-Åke Harrysson var även Annika Boman, Swedish Floorball Open med Fredrik Ohlsson, Richard Detterberg och Eric Kristiansson samt Lena Strömbäck nominerade.

Årets Västervikare 2016

Årets Västervikare

Västervik Västervik IK:s A-lag är Årets Västervikare 2016! Lagets prestation att gå upp i Hockeyallsvenskan vägde tyngst när VT:s läsare röstade fram vinnarna av det prestigefyllda priset.

Motiveringen lyder:

"Presentation överflödig. I vintras lyfte spelarna hela Västervik genom sin serieseger och avancemang till Hockeyallsvenskan. Plötsligt pratade alla ishockey i stan och stoltheten över VIK gick nästan att ta på. För några år sedan spelade laget i division två, nu får det möta storheter som Södertälje, Modo och AIK. Vintrarna har blivit roliga!"

2000 personer deltog i omröstningen 2016. VIK behåller utmärkelsen tills nästa Årets Västervikare koras i september 2017.

Stort grattis, VIK!