Insändare Svar på Kristina Perssons debattartikel om kyrkovalet och Sverigedemokraterna i Västerviks-Tidningen, måndag 11/9.

I sin debattartikel försöker Kristina Persson klistra på oss Sverigedemokrater värderingar som vi inte har.

Vad vi Sverigedemokrater faktiskt står för är att varje människa har ett grundläggande och okränkbart värde. Persson har uppenbarligen inte tagit sig tiden att informera sig om Sverigedemokraternas principer och värdegrund.

I Sverigedemokraternas broschyr ”Tro och Tradition”, som Persson refererar till, står att läsa att ”vi vill se en kyrka som står upp för sina traditioner och sin kristna identitet”. Det borde därmed vara uppenbart att vi vill värna kristen tro och diakonin.

Den som läser vårt valmanifest kan se att Sverigedemokraterna vill se en ökad diakoni och hjälparbete för socialt isolerade och unga i psykisk ohälsa.

Självklart ska kyrkan bistå människor i nöd, i Sverige såväl som i världen. Men det ställningstagande som kyrkan gjort i ett flertal politiska frågor rörande migrationen till Sverige är sprunget ur en vänstervriden politisk agenda.

Det finns ingen motsättning mellan att hjälpa människor i nöd, i enlighet med det kristna kärleksbudskapet, och att samtidigt ha en förnuftig och restriktiv invandringspolitik.

Jesus var ingen politiker och politiken hör inte hemma i kyrkan. Den som på allvar tar till sig Jesus lärdomar och budskap inser detta. Endast en kyrka som är trygg i sin kristna identitet och sin historia och som inte anpassar sig efter tillfälliga politiska nycker, kan ta sig framåt i tiden.

Sverigedemokraterna vill se en kyrka i tiden, men inte av tiden.