Insändare Ni som har rösträtt i kyrkovalet, ni går väl och röstar? Man behöver inte vara troende för att vilja hålla rasism och människofientlighet borta från Svenska kyrkan!

Jag fick Sverigedemokraternas broschyr Tro och tradition i brevlådan idag och kan inte låta bli att förundras. Vad vill SD göra i kyrkan egentligen? Inget i broschyren handlar om tro. Och de traditioner som förefaller vara viktigast för SD är utanpåverk, såsom ”det första sommarlovet, vid examen”.

Inte ett ord om verkligt kristna traditioner som diakoni för alla, trygga familjeläger och hjälp till människor oavsett var de befinner sig.

Vidare berättar SD att ”respekten för klassisk kristen tro har fått stryka på foten till förmån för socialistiska och liberala politiska ställningstaganden.” Det är inte svårt att gissa att detta handlar om Svenska kyrkans tydliga ställning i asyl- och flyktingfrågor.

Såväl Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén och flertalet av dess andra biskopar och präster, som påven i katolska kyrkan, är mycket tydliga med det kristna ställningstagandet att hjälpa och stödja människor oavsett deras legala status.

SD hävdar att de ”vill se en kyrka som står upp för sina traditioner och sin kristna identitet.” Men, nej, jag tror inte alls att SD vill ha en kyrka som står upp för sin kristna identitet.

För den kristna identiteten är i sin djupaste mening att säga ja till Kristus, Jesus – och vad gjorde han? Jo, han umgicks med de föraktade, tog emot främlingar och predikade kärlek till sin nästa. För övrigt växte Jesus upp som flykting.

Så vill du se en kyrka som även fortsättningsvis står upp för sina traditioner och sin kristna identitet på riktigt – gå och rösta 17/9!