Insändare Är du trött på att vänta? Får du ingen service? Är det rörigt i butiken? Hittar du ingen att fråga? Långa köer? Ja, detta är kontentan av Stefan Löfvens röda team.

Hur ska ett litet företag, låt säga din lokala kiosk-handlare ha råd att anställa? Eller din lokala pizzeria?

Båda företagarna har bra omsättning för sin stads befolkning men oftast ingen semester, ingen tid eller ork att utveckla företaget och inte råd att anställa.

Inte bara det, vi måste maximera produktiviteten – det menas att varje anställd måste jobba hårdare för att klara av att få företaget att gå med vinst nu med alla ökade straffkostnader.

Inte bara överlevnaden för småföretagen utan dessutom folkhälsan påverkas på det här sättet av villkoren. Ni har nog alla hört: ”Vi var bara två på jobbet, alltså vi fick jobba ihjäl oss.”

Ja, det går inte att trolla om du inte är en ensam handlare på en öde ö. Jag skulle vilja se Mr Löfven själv försöka driva eget efter sin egen medicin.

Visste ni att konkurser för småföretagare har ökat med 20 procent sedan Mr Löfven höjde arbetsgivaravgiften?

Men för att vi småföretagare ska ta det där nästa steget så skulle en sänkning eller rent av ett slopande av arbetsgivaravgiften hjälpa. Hur svårt kan det vara? Desto fler i arbete ger mer skattepengar och företagare som utvecklar sina företag, som i sin tur skapar ännu mera skatteintäkter och arbete. Och då kanske vi skulle få någon krona mer i plånboken, förutsatt att det inte hittas på någon ny straffavgift på att tjäna pengar. För att tjäna pengar verkar inte vara ok att göra i jantelagens Sverige.

Så tänk en extra gång på vad du ska rösta på när du står eller sitter där och väntar och undrar varför ingen hjälper er, det är allt Stefan Löfvens och hans regerings fel.