Logga in
Logga ut

Bryt ihop och gå vidare.

Första inlägget efter valet. Det skulle kunna bli en roman men jag tänker hålla mig kort. Besvikelsen över att åka ur landstinget och många kommuner är stor. Vi är dock kvar i riksdagen och här i kommunen och det känns såklart bra. Rösterna för kommunen är inte färdigräknade så vi avvaktar ännu med förhandlingar och förhoppningar.

Jag vill också tacka för alla trevliga samtal jag haft på stan, bra debatter och uppmuntrande meddelanden. Ett extra stort tack till alla som kryssat mig!
Tack till mina partikamrater som delat ut material i brevlådor, levererat valsedlar och spridit vårt budskap.

Vår gröna politik är viktigare än någonsin, vi kämpar på för solidaritet och hållbarhet!

 

Jag bjuder på en bild på min dotter tagen i Söderköping.

 

Ovisshet

 

Så vad händer nu efter valet? Fullmäktige hade möte i måndags och det var det sista med de gamla ledamöterna. Nästa månad tillträder de nyvalda. Övriga styrelser och nämnder sitter kvar året ut och i vissa bolagsstyrelser blir det ännu längre. Vilka som blir valda till dessa uppdrag vet ingen än. Det pågår just nu diskussioner mellan kommunens partier om vilka som ska samarbeta för att få till ett stabilt styre.
Det krävs 29 av fullmäktiges 57 mandat för att få majoritet och det största partiet, S, har 18. Därför krävs det samarbete med andra partier för att kunna styra. Hur samarbeten formas beror på ideologi, vallöften och även personliga egenskaper och relationer.

Men det är tusan inte lätt att få ihop det. Ibland är det svårt nog att bli ense inom partiet trots att vi oftast har samma grundideologi. Tänk er då när det är personer med starka viljor och olika synsätt som ska enas. Men det brukar lösa sig, och det är det som är det fina med vårt demokratiska system.

Våra olika viljor och åsikter diskuteras och förfinas tills vi är tillräckligt överens. Och ofta blir det ett bättre resultat än de enskilda idéerna var från början. Och fler väljares röster blir representerade i besluten. Kompromisser är inte alltid av ondo, jag skulle säga att de oftast är en förutsättning för positiv utveckling.

Nu håller jag tummarna för att kommunen får till en stabil majoritet och att MP är en del av den. :-)

 

Bild på tårtan som vi åt på kommunfullmäktige.

 

Rösta för hållbarhet!

Så var morgonens valsedelrunda avklarad och nu ska jag vidare mot terminens första tillfällen för mina 4 balettgreupper.
Sen blir det valvaka. Jag har nog aldrig varit så nervös inför ett val. Så otroligt mycket står på spel. Jag bryr mig väldigt lite om hur det går för mig personligen, jag har både plan B och C, men för miljön är det NU som gäller.

Rösta MP för miljön och klimatet! Det finns ingen planet B.

 

Är jag din kandidat?

Jag har varit engagerad i MP i nästan 20 år och det känns viktigare än någonsin att kämpa för miljön, hållbarhet och solidaritet. Klimatfrågan har äntligen fått den uppmärksamhet den så länge förtjänat och MP är partiet med störst förtroende när det gäller miljö och klimat.
En omställning till hållbarhet genom minskad konsumtion av resurser är helt nödvändig för att kunna lämna över en fungerande planet till kommande generationer.

Jag kämpar för att hållbarhetsperspektiven ska finnas med i alla beslut.
Jag vill att folkhälsa ska prioriteras, speciellt psykisk hälsa.

Jag kämpar för jämställdhet och står upp för normbrytare.

Jag vill att den fria kulturen ska ses som en del av välfärden för att bygga skapande, kreativa och empatiska medborgare. Människor ska känna sig delaktiga, fria och lyckliga för att vi ska ha en fungerande demokrati.

 

Rösta på Miljöpartiet de Gröna och kryssa gärna mig!

Vem röstar du för?

Västervik Vem röstar du för? För din egen skull eller för dina barn? För naturen? För djuren? För människor som inte får rösta?
Jag röstar för att kunna lämna över en planet med fungerande ekosystem till kommande generationer. För att mina och andras barn ska kunna växa upp i trygghet, utan oro för naturkatastrofer, förtryck och konflikter.
MP är det enda parti som prioriterar miljö och klimat. Varenda röst behövs för att stärka utvecklingen mot hållbarhet! 
Rösta på MP! Din röst gör skillnad! 

 

Jag representerar MP i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, Demokratiberedningen, Utskottet för folkhälsa, samhällsskydd och kultur och landstingets folkhälsoutskott.


Jag jobbar bl.a. som dansledare och så bor jag i Västervik med 3 barn och sambo.

  • Senaste blogginläggen
  • Mest lästa bloggar

Bloggar

Politikerbloggar