Logga in
Logga ut

Rösta för hållbarhet!

Så var morgonens valsedelrunda avklarad och nu ska jag vidare mot terminens första tillfällen för mina 4 balettgreupper.
Sen blir det valvaka. Jag har nog aldrig varit så nervös inför ett val. Så otroligt mycket står på spel. Jag bryr mig väldigt lite om hur det går för mig personligen, jag har både plan B och C, men för miljön är det NU som gäller.

Rösta MP för miljön och klimatet! Det finns ingen planet B.

 

Bryt ihop och gå vidare.

Första inlägget efter valet. Det skulle kunna bli en roman men jag tänker hålla mig kort. Besvikelsen över att åka ur landstinget och många kommuner är stor. Vi är dock kvar i riksdagen och här i kommunen och det känns såklart bra. Rösterna för kommunen är inte färdigräknade så vi avvaktar ännu med förhandlingar och förhoppningar.

Jag vill också tacka för alla trevliga samtal jag haft på stan, bra debatter och uppmuntrande meddelanden. Ett extra stort tack till alla som kryssat mig!
Tack till mina partikamrater som delat ut material i brevlådor, levererat valsedlar och spridit vårt budskap.

Vår gröna politik är viktigare än någonsin, vi kämpar på för solidaritet och hållbarhet!

 

Jag bjuder på en bild på min dotter tagen i Söderköping.

 

Är jag din kandidat?

Jag har varit engagerad i MP i nästan 20 år och det känns viktigare än någonsin att kämpa för miljön, hållbarhet och solidaritet. Klimatfrågan har äntligen fått den uppmärksamhet den så länge förtjänat och MP är partiet med störst förtroende när det gäller miljö och klimat.
En omställning till hållbarhet genom minskad konsumtion av resurser är helt nödvändig för att kunna lämna över en fungerande planet till kommande generationer.

Jag kämpar för att hållbarhetsperspektiven ska finnas med i alla beslut.
Jag vill att folkhälsa ska prioriteras, speciellt psykisk hälsa.

Jag kämpar för jämställdhet och står upp för normbrytare.

Jag vill att den fria kulturen ska ses som en del av välfärden för att bygga skapande, kreativa och empatiska medborgare. Människor ska känna sig delaktiga, fria och lyckliga för att vi ska ha en fungerande demokrati.

 

Rösta på Miljöpartiet de Gröna och kryssa gärna mig!

Vem röstar du för?

Västervik Vem röstar du för? För din egen skull eller för dina barn? För naturen? För djuren? För människor som inte får rösta?
Jag röstar för att kunna lämna över en planet med fungerande ekosystem till kommande generationer. För att mina och andras barn ska kunna växa upp i trygghet, utan oro för naturkatastrofer, förtryck och konflikter.
MP är det enda parti som prioriterar miljö och klimat. Varenda röst behövs för att stärka utvecklingen mot hållbarhet! 
Rösta på MP! Din röst gör skillnad! 

 

Valspurt

Västervik Så var vi här, i slutspurten av valet och äntligen har klilmatfrågan blivit den fråga väljarna är mest intresserade av. Frågan som MP drivit sen partiet bildades för över 30 år sen och som vi har högst förtroende i. Och ändå sitter jag här och undrar om vi kunnat göra mer...
Att vara politiskt engagerad innebär att vara konstant frustrerad över att inte hinna med allt som "behöver göras". Inför ett val blir det extra tydligt. 
Men faktiskt tänker jag inte inte ha dåligt samvete över allt som "borde gjorts". MP har verkligen levererat den här mandatperioden! I regering har vi uppfyllt 85% av våra vallöften bl.a. inört en klimatlag.
Det är de andra partierna som borde fundera på vad det borde gjort mer för klimatet! Och vet ni, det är helt okej att låna våra idéer och förslag! Vi måste alla tillsammans ställa om till hållbarhet här och nu för att kunna lämna över en fungerande planet till kommande generationer.

Enklaste sättet att bidra är att rösta på partiet som prioriterar miljö och klimat. Rösta på MP!

 

Jag representerar MP i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, Demokratiberedningen, Utskottet för folkhälsa, samhällsskydd och kultur och landstingets folkhälsoutskott.


Jag jobbar bl.a. som dansledare och så bor jag i Västervik med 3 barn och sambo.

  • Senaste blogginläggen
  • Mest lästa bloggar

Bloggar

Politikerbloggar