Eva-Lena Fungmarks blogg
Jag är politiskt aktiv i Centerpartiet. Jag är ledamot i Landstingsfullmäktige och Landstingsstyrelsen. Under flera år arbetade jag för Centerpartiet mera organisatoriskt, även idag är jag med i styret på olika nivåer, både i avdelning, krets och på distriktsnivå. Jag är auktoriserad socionom och arbetar som kurator på Kliniken för Rehabilitering och Geriatrik, Västerviks sjukhus. Ett arbete som jag trivs bra med. Bor med familj i Västervik sedan många år men mitt ursprung har jag på landet i en by i Vena, i Dalsebo där vi nyligen har övertagit mitt föräldrahem. Där kommer jag troligen att vara en del framöver. Mitt arbete och politiken tar mycket av min tid, men jag gillar kultur och hantverk i olika former samt att jag är släktkär, så jag umgås gärna med släkt och goda vänner. Här vill jag framföra mina tankar och åsikter men också gärna höra dina tyckanden och kommentarer.
- den 27 mars 2012, kl 20:40

Glädjande för Överum men ......

Det är glädjande besked om att läkarfrågan i Överum med omnejd verkar löst. Åtminstone verkar det ska finnas läkare där vissa dagar i veckan.

Men problemet med läkarbrist på hälsocentralerna verkar flytta på sig.

Hur blir det i Ankarsrum där flera läkare och även chefen ska sluta? Hur blir det i Gamleby där två läkare med lång erfarenhet har gått i pension? Blir det hyrläkare eller hur kommer tillgängligheten och tryggheten för de boende på dessa orter att lösas? Det är viktigt att vi alla känner trygghet för den nära vården.Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
- den 31 juli 2014, kl 18:56

Jag skrev en insändare om socialisternas anslag på sjukhusområdet. Efter det har jag fått många kommentarer, både i tidningen och vad folk har sagt till mig. De flesta personer har faktiskt tyckt som jag, att det inte ska vara politiska anslag på sjukhusområdet. Men en del har tyckt att om inte socialisterna ska få sätta upp anslag med politiska budskap på sjukhusområdet, så ska jag ta bort Västerviks Tidningen i fikarum och väntrum. Det är inte riktigt jämförbart ! Vilken makt tror man att jag har?

Socialisterna sätter upp plakat på alla möjliga ställen, på elskåp och på stolpar. Det kan väl inte kallas anslagstavlor.

Men ibland händer det saker! Nu är anslagen på cykelställen borta och det är inte jag som plockat bort dom!

Kommentera Ibland har det effekt!
- den 15 juli 2014, kl 21:18
förstora

Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem från Almedalen, jag har också hunnit med en annan trevlig resa.

Det blev både kunskap och inspiration när jag och Centerkvinnor från Kalmar län åkte för att kunskapsutveckla oss under Almedalsveckan. Vi besökte olika seminarier, lyssnade på debatter och studerade retorik. Det fanns många möjligheter att få nya kunskaper inom olika områden med tanke på det stora antal seminarier som ordnades under veckan, även om det inte var lika många i slutet av veckan som i början.

Vi lyssnade på föreläsningar av centerpartiets riksdagsledamot Anders Åkesson och landstingsrådet Christer Jonsson.

Vi träffade också Centerkvinnornas förbundsordförande Gunilla Hjelm från Småland som pratade om feminism. Centerpartiet är det feministiska partiet, vi behöver inte bara prata om det - vi visar det! Genom att ha valt den tredje kvinnliga partiledaren utan kvotering, vi har ett starkt kvinnoförbund och ett parti som ser till kompetens.

På Centerpartiets dag var vi många som samlades i Almedalsparken för att lyssna på vår partiledare där hon tog upp viktiga frågor.

Annie Lööf vill bland annat se ett grönare och mer företagsvänligt Sverige, där man underlättar framförallt för unga som inte kommit in på arbetsmarknaden, "de unga som inte finns" samt underlätta för mindre orter. Hela Sverige ska ha möjligheter!

Centerpartiet vill tillsätta en global kommission för att komma till rätta med överanvändning av antibiotika. Medicin ska komma från läkare och inte från köttet du grillar!

Dagarna i Almedalen gav trevlig inspiration, det finns nog möjlighet att jag kommer att åka dit igen.

 

Kommentera Landat efter Almedalen och semesterresa!
- den 3 juli 2014, kl 14:20

Imorgon åker jag till Almedalen för första gången. Ska bli spännande att delta på riktigt och inte bara följa på TV.

Jag åker tillsammans med flera Centerkvinnor från länet med färjan från Oskarshamn till Visby. Tråkigt att inte färjan från Västervik går, samtidigt som det är tur att jag inte har bokat från Västervik. Hoppas det blir möjligheter att åka mellan Västervik och Visby nästa sommar.

Det ska bli intressant att delta på olika seminarier och arrangemang, det verkar ju finnas mycket att välja på. Jag ska försöka hitta träffar kring vård och omsorg, rekrytering av personal, religion och politik. Får se vad jag hinner med. Jag tror också att jag kommer att träffa många spännande människor. Många möten!

På söndag kommer förstås höjdpunkten när Annie Lööf pratar på scenen i Almedalen. Jättetrevligt att få vara med där! På eftermiddagen kan vi följa Annie när hon ska delta på radion hos Lotta Bromé. Då har du som inte är i Almedalen, också möjlighet att lyssna.

När jag tar färjan tillbaka till Oskarshamn så tror jag att jag har många trevliga upplevelser med mig.

Kommentera Premiär för Almedalen!
- den 2 juli 2014, kl 15:25

Centerpartiet vill satsa på riktiga jobb. I Almedalen händer mycket denna veckan, i går hade Centerpartiet ett ekonomiskt seminarium där man presenterade satsningar på riktiga jobb istället för åtgärder. Satsningar på småföretagen, satsningar som skapar jobb och minskar utanförskapet,

Arbetsförmedlingen har lågt förtroende, många säger att jobb skapas via kontakter istället för via arbetsförmedlingen - det kanske stämmer. Centerpartiet vill avveckla arbetsförmedlingen och ersätta med en jobbfixarpeng. Där den arbetslösa själv kan välja vem man vill få hjälp av, det kan vara en ideell, privat eller facklig förmedlare. Man öppnar upp för flera aktörer som arbetar med matchning, bemanning och rekrytering.    Förmedlaren får ersättning när den arbetssökande är varaktigt i jobb.

Flera satsningar är bland annat ett lärlingssystem med lärlingslön enligt tysk modell.   Centerpartiet vill ha ett högkostnadsskydd för företagens sjuklönekostnader, det kan underlätta för långtidssjuka och personer med funktionshinder att komma in på arbetsmarknaden. Det gör det lättare för småföretagen att anställa.

Vill man satsa på jobben ska man satsa på företagen, underlätta för småföretagen. De senaste 20 åren har 4 av 5 jobb kommit till i företag med färre än 50 anställda.

Idag hörde vi om flera jobbsatsningar vid Alliansens presentation om satsningar på infrastruktur och bostadsbyggande.

Hörde nyligen om hur Feministiskt Initiativ vill sköta ekonomin. Då verkar det inte bli mera jobb genom deras återställare, man vill avveckla ROT och RUT och höja momsen för ungdomsjobb och restaurangmat.

Kommentera Färre åtgärder och fler riktiga jobb. (2 inlägg)
Bor: I Västervik
Familj: Ja, många nära och kära
Yrke: Kurator
Intressen: Kultur, hantverk
Hemsida: http://
Motto:

Kommentera gärna!
Våra bloggare vill gärna ha kommentarer. Så kommentera gärna när du läst ett inlägg, om du tycker att det är intressant. Kommentarerna på blogginläggen moderaras av redaktionen, precis som artikelkommentarer.

FRÅGAN

Hur många timmar sover du per natt?

Mindre än fem
Mellan fem och sex timmar
Mellan sex och sju timmar
Mellan sju och åtta timmar
Mer än åtta timmar