Eva-Lena Fungmarks blogg
Jag är politiskt aktiv i Centerpartiet. Jag är ledamot i Landstingsfullmäktige och Landstingsstyrelsen. Under flera år arbetade jag för Centerpartiet mera organisatoriskt, även idag är jag med i styret på olika nivåer, både i avdelning, krets och på distriktsnivå. Jag är auktoriserad socionom och arbetar som kurator på Kliniken för Rehabilitering och Geriatrik, Västerviks sjukhus. Ett arbete som jag trivs bra med. Bor med familj i Västervik sedan många år men mitt ursprung har jag på landet i en by i Vena, i Dalsebo där vi nyligen har övertagit mitt föräldrahem. Där kommer jag troligen att vara en del framöver. Mitt arbete och politiken tar mycket av min tid, men jag gillar kultur och hantverk i olika former samt att jag är släktkär, så jag umgås gärna med släkt och goda vänner. Här vill jag framföra mina tankar och åsikter men också gärna höra dina tyckanden och kommentarer.
- den 27 mars 2012, kl 20:40

Glädjande för Överum men ......

Det är glädjande besked om att läkarfrågan i Överum med omnejd verkar löst. Åtminstone verkar det ska finnas läkare där vissa dagar i veckan.

Men problemet med läkarbrist på hälsocentralerna verkar flytta på sig.

Hur blir det i Ankarsrum där flera läkare och även chefen ska sluta? Hur blir det i Gamleby där två läkare med lång erfarenhet har gått i pension? Blir det hyrläkare eller hur kommer tillgängligheten och tryggheten för de boende på dessa orter att lösas? Det är viktigt att vi alla känner trygghet för den nära vården.Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
- den 28 september 2014, kl 22:44

Valet är över för denna gången. Resultatet och kryssen är räknade.

Många har undrat varför inte jag fanns med på centerpartiets valsedel till landstinget. Det beror inte på att jag blev bortpetad eller nedröstad utan på min egen vilja. Vid nomineringen förra hösten så tänkte jag att det var dags för andra att ta över efter mina år i landstingspolitiken.

Under förra mandatperioden var jag ersättare i riksdagen, det har inte varit ett betungande uppdrag. Eftersom vi har haft en engagerad och som tur är, frisk ledamot från Kalmar län. Även efter valet så kommer Anders Åkesson att representera Centerpartiet och Kalmar län i riksdagen. Det känns tryggt! Men nu får andra agera ersättare för Anders.

Jag har deltagit i mitt sista landstingsfullmäktige utan att veta om det. Jag trodde det skulle vara nu i början på oktober men det blev inställt eftersom det var för få ärenden, det är bra att det ställs in om det inte finns behov. Jag gjorde alltså mitt sitsta fullmäktige i juni och har ett möte kvar i landstingsstyrelsen innan jag slutar.

Jag har fått förtroende att vara med i landstingspolitiken under nästan 25 år, det är ett privilegium. Jag har varit på många inspirerande besök och träffat många trevliga människor som jag aldrig skulle fått uppleva eller fått träffa utan landstingspolitiken. Samtidigt som det har varit mycket att läsa och att förbereda innan möten - det tar tid att påverka. Det har också krävts en hel del eftersom jag har jobbat som kurator på heltid under nästan hela tiden och haft små barn som nu blivit stora.  Hur mycket jag har påverkat får andra bedöma men jag tycker att jag drivit en del frågor framåt, även om jag inte fått igenom allt jag velat.

Jag kommer antagligen att sakna det politiska livet i landstinget ibland men samtidigt tycka att det är skönt att kunna göra andra trevliga saker. Det blir trevligt att kunna ta fram en bra bok att läsa istället för att grotta ner i landstingshandlingar.

Nu önskar jag mina efterträdare för Centerpartiet i landstinget lycka till med att driva centerpolitik!

Kommentera Sista landstingsfullmäktige
- den 9 september 2014, kl 20:48

RUT-reformen är viktig för jämställdheten i Sverige.

Hörde i morse i TV när Centerpartiets Annie Lööf och Gudrun Schyman från Fi pratade om jämställdhet, de har olika åsikter om RUT och om mycket annat.

Skulle man följa Fi och Vänsterpartiet och ta bort RUT skulle det vara ett stort bakslag för Sveriges kvinnor. Dessutom skulle 7 300 jobb försvinna.

Enligt Konjunkturinstitutet är RUT-reformen självfinansierad. RUT skapar jobb utan att kosta.

För Sveriges kvinnor har reformen varit extra viktig. RUT har ökat kvinnors företagande, 7 av 10 företagare inom städ- och hemservice är kvinnor. Det har skapat fler jobb, 64 procent av arbetstagarna är kvinnor.

En av de viktigaste fördelarna med RUT är att det har gjort svarta jobb vita, de som jobbar får social trygghet och får pensionspoäng. Förstår inte riktigt Fi och Vänsterpartiet när de hävdar att de som jobbar i dessa företag har otrygga anställningar och inga sociala förmåner. Det var ju så det var tidigare innan RUT-reformen, när jobben var svarta!

RUT har hjälpt alltfler äldre ensamstående kvinnor och barnfamiljer att få vardagen att gå ihop. Kvinnors dubbelarbete har minskat tack vare RUT, det kan minska kvinnors sjukskrivningar.

Vänsterpartiet sprider myter om RUT. Man vill få det att låta som att det endast är rika människor som utnyttjar RUT. I själva verket har 68 procent av användarna inkomster under 32 000 kr i månaden.

RUT har alltså skapat flera företag, fler jobb och mer balans i vardagen framförallt för kvinnor. Det har gjort svarta jobb vita. Finns ingen anleding att ta bort en reform som fungerar och som gynnar jämställdheten.

Kommentera Rädda RUT!
- den 3 september 2014, kl 19:54

Äntligen är ambulans på plats dygnets alla timmar i Gamleby och norra kommundelen.

Det är något som vi i Centerpartiet och övriga allianspartier har drivit i många år och socialdemokraterna ville utreda. Det är många utredningar gjorda inom ambulanssjukvården.

Nu är det tryggt för boende i norra kommundelen att ambulans finns hela dygnet i Gamleby.  Det händer mycket i norr efter klockan 17, säger en ambulanssjuksköterska, det är en nödvändig investering.

Nu undrar jag när andra fattade beslut verkställs. När får vi samlade palliativa vårdplatser på Västerviks sjukhus? När får barn och unga med ätstörningar i norr hjälp? När får unga vuxna som mår psykiskt dåligt hjälp? När får vi ett patienthotell som är värt namnet på Västerviks sjukhus?

Det finns mycket som saknas för en jämlik vård i länet efter åren med rödgrön majoritet i landstinget.

Fundera på det när du lägger din röst till landstinget. Vill du ha en jämlik och nära vård så ska du rösta på Centerpartiet.

 

Kommentera Äntligen ambulans dygnet runt! (1 inlägg)