Sofia Nilsson

Sofias viktblogg

Sofia Nilsson är en tjej född 1985. VT har tidigare i en rad artiklar följt hennes kamp för att gå ner i vikt. Här bloggar hon om sitt liv.

Känslostyrd

Mina känslor styr verkligen vad jag äter. Börjar fundera på om man skulle börja hos psykolog eller liknande för att bena i sitt inre och kanske på den vägen reda ut sitt känslonät och ätarbeteende. För vägen till viktnedgång känner jag till, vore konstig annars i och med att jag under de senaste 7 åren försökt och även lyckats bitvis.

Jag vägrar fortfarande operation och är fast besluten om att jag ska lyckas.

Det finns en tjej som bloggar under namnet köttbullen som under en ganska lång tid arbetat med just sitt inre och har genom bland annat samtal lyckats få ett hälsosamt tänk med goda viktresultat.  

Jag mår otroligt bra i dagsläget men vet med mig om att känslorna styr suget. Som nu när jag studerar, det blir så lätt att man köper en påse godis som man sitter och småäter halva natten av i ett desperat försök att hålla hjärncellerna vakna för att få ihop den sista delen i skolarbetet.

 

Något som verkligen kan hjälpa mig och som delvis ger mig möjlighet att bena i mina tankar är Itrim och min nya hälsocoach. Jag klickade inte alls med min förra och gick i flera månader med dåligt samvete över att jag ville byta. I stället för att säga att det inte fungerade med henne valde jag att inte gå dit och stack med det huvudet i sanden. Tröttnade på mitt fega beteende och tog tag i det i början av året, nu har jag en ny coach och nya mål satta.

Tyvärr har året börjat ganska dåligt då jag först åkte på en halsfluss som behandlades med antibiotika, några veckor senare fick jag förkylning med feber och efter det tillfrisknandet dröjde det inte många veckor förrän jag insjuknade i halsflussliknandesymtom igen. Det är först nu som jag börjar må bra igen och hoppas innerligt att jag slipper fler bakslag i hälsan. Har sedan årsskiftet tappat 4 kilo i alla fall så går åt rätt håll!

 

Nu fortsätter året, kampen och livet. Visst är det underbart!

Och snart är våren här, i Uppsala har vi haft fantastiskt väder idag och med det promeneras det extra mycket <3

 

Ytterligare en utmaning väntar

 

I går tog jag ut cykeln från förrådet och tog en provrunda på dryga milen. Det kändes i kroppen att jag varit sjuk under en längre tid men att jag även haft en ganska lat vinter, luftrören sved, pulsen steg fort och mjölksyran i benen brände. Kan inte säga annat än att jag börja få smått panik över att jag ska köra Skandisloppet här i Uppsala 13 maj. Loppet är 8,5 mil och jag vet att jag kommer att ta mig runt men vore trevligt om det gick hyfsat smärtfritt. Jag har helt klart en ordentlig utmaning framför mig och får jobba hårt för att få ihop tillräckligt många cyklade mil fram till maj.

Hur många mil tror ni att jag lyckas trampa ihop?

 

Jag har antagit en utmaning

 

 

Jag är en person som presterar som bäst när jag har uppsatta mål. Ni vet att jag under tidigare år cyklat en massa motionslopp som bland annat halvvättern, tjejvättern och det lokala Skandisloppet.

Jag har länge haft en tanke på att sikta på nya mål och nya utmaningar men aldrig kommit mig för att anmäla mig. Det som lockat mest har varit jogginglopp. Men eftersom jag är ganska tung har jag varit lite rädd för att skada mig i fall jag börjar jogga.

Nu har jag hittat det perfekta loppet för mig-  Color Obstacled Rush

Detta är världens största löpevenemangsturné där det inte enbart handlar om att ta sig joggandes från start till mål. Längst banan som är 5 km finns det 15 varierande och roliga hinder, 6 färgkontroller, musik och skum. Det är rena festen och verkar vara så mycket energi och glädje! Man kan själv välja om man vill promenera eller jogga, och det finns inget krav på att man måste ta sig igenom alla hinder utan väljer själv det som passar bäst. Det handlar inte heller om prestation, först i mål betyder lika mycket som alla andra placeringar. Loppet är helt enkelt gjort för att deltagarna ska ha kul och få en extra injektion energi och glädje. 

 

 

 

Loppet kommer att besöka följande städer

Örebro 17/6

Malmö 1/7

Norrköping 8/7

Västerås 15/7

Stockholm 22/7

Jönköping 29/7

Göteborg 5/8

 

Själv kommer jag och en kompis att starta i Västerås. Hojta till om du också är där :)

Vill du veta mer om loppet kan ni besöka deras hemsida www.colorobstaclerush.se

 

 

 

 

Ska du också delta? Bloggar du om detta eller annat som har med hälsa, vikt och livet får du gärna lämna adressen

Själv kommer jag att blogga om hela upplevelsen, både före och efter.  Jag tror det här är ett perfekt lopp för mig, mycket glädje, inte bara springa hela tiden utan utmanande och energihöjande delstationer längst vägen och så en massa härlig färg och musik på det. LÄNTAR!

 

 

PS Tog mina första joggingsteg idag. Varvade promenad med jogging, kändes riktigt bra efter en ganska slö vinter!

 

 

Våra känslor spelar på exakt samma strängar

 

Här om dagen pratade jag med min egen spegelbild, så kändes det i alla fall.

Personen berättade om sina känslor och tankar kring mat, träning samt övervikt. Det hon sa var som plockat ur mitt inre. Jag fick lyssna till de känslor som spelar inom mig genom en annan individ. Jag fick lyssna på sanningen och samtidigt få en bekräftelse på att jag inte är ensam i det hav av känslor som stundvis dränker mig.

Livet blomstrar

Hej kära bloggläsare!

 

Min frånvaro blev längre än väntat men livet har verkligen blomstrat och sugit tag i mig ordentligt.

Jag klev av mitt arbete inom personlig assistans, trots att jag erbjöds en högre tjänst och bättre lön. Arbetet i sig var toppen och jag trivdes otroligt bra med arbetsuppgifterna och brukaren. Men att ständigt jobba i motvind med ett assistansbolag som jagade pengar och enbart såg till sitt eget bästa gjorde det hela tungrott. Att dessutom arbeta i ett team där hälften av personalen drog fötterna efter sig och gjorde så lite som möjligt tog udden av det hela. Jag försökte längre rädda situationen då det började knaka i fogarna, dock var det ingen som lyssnade. När allt hade gått för långt och skadan redan var skedd ville företaget ta in mig för att städa upp. Nej tack sa jag och lämnade min arbetsplats.

Fast jag lämnade den inte rakt av utan föll fint in i mitt livs stora dröm. Jag hade kommit in på en djurvårdarutbildning och gick direkt från helvete till paradis. Jag har sedan dess haft fullt upp med studier.

VT har nu sagt att det ska komma upp minst ett inlägg var annan vecka men gärna ett i veckan för att bloggen ska få vara kvar. Jag vill självklart fortsätta blogga här på VT så tänkte sikta på ett inlägg i veckan framöver. Får se det som en paus i pluggandet helt enkelt. Tur det finns larm att sätta på mobilen för oftast handlar det om att jag glömmer bort att uppdatera.

 

Eftersom det gått en tid har jag en hel del att berätta...

Nöjer mig så här för nu och så hoppas jag att det finns några läsare kvar!

 

 

En före detta Västerviksbo som i grund och botten kommer ifrån Eskilstuna men som idag är bosatt i Uppsala tillsammans med sambo och en drös fyrbenta vänner. Största intresset är djur men träning, inredning, shopping, fotografering, utflykter och spontana äventyr är annat som förgyller mitt liv. 

KONTAKT: sofia_nilsson@live.se
  • Senaste blogginläggen
  • Mest lästa bloggar

Bloggar

Politikerbloggar