Årets Västervikare ska leva upp till följande kriterier: ”Person eller grupp av personer som under året genom sina handlingar och sitt engagemang i det stora eller lilla vågat välja sina egna vägar och därigenom blivit en förebild för de värden, den framtid och det engagemang vi vill förknippa med Västervik”

DE NOMINERADE FÖR 2018 ÄR:

Kandidat 1: Räddningstjänsten, Västerviks kommun
Nominerade av Västerviks-Tidningen
VT vill genom sina läsare uppmärksamma och hylla våra lokala hjältar: Brandmännen och brandkvinnorna på Räddningstjänsten. Deras engagemang för invånarnas säkerhet är enormt, såväl vid akuta händelser som i det förebyggande arbetet, dygnet runt, alla dagar på året. Tack för att ni finns!

Kandidat 2: Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson, Sportbilsdagen
Nominerade av Västerviks Företagsgrupp/Företagarna
Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson arrangerar Sportbilsdagen med stort engagemang som lockar tusentals besökare. I år genomfördes den 8:e Sportbilsdagen i ordningen. Tack Torgny och Magnus för er fantastiska insats med Sportbilsdagen!

Kandidat 3: Gunilla Johansson och Bertil Wilén, Västerviksortens Ryttarförening
Nominerade av Föreningar i Tjust
Västerviksortens Ryttarförening, VORF, är en mycket aktiv förening som samlar tjejer och killar, små barn på ponnyridning såväl som gamla veteraner, nybörjare såväl som tävlingsryttare. Vi nominerar två av alla aktiva i föreningen för att lyfta fram ryttarföreningens stora betydelse, inte minst för unga tjejer.

Kandidat 4: Andreas Nilsson och Hanna Torstensson, Västerviks Gästhamn
Nominerade av Västervik Citysamverkan
Med envishet, stort engagemang och stark entreprenörsanda har Andreas och Hanna lyft Västerviks Gästhamn till en helt ny nivå. I samverkan med såväl offentliga som privata aktörer har gästhamnen stärkt varumärket Västervik! 

Röstningen här på webben avslutades klockan 09.00 tisdagen den 18 september.