Avveckla flygplatsen och utveckla tågtrafiken

Vilka partier i Västervik kommer att se till att tågbanan prioriteras för oss som måste åka kollektivt? Något som är väldigt viktigt ur klimatsynpunkt.

Skribenten är trött på alla inställda tåg och vill att pengar satsas på att rusta upp Tjustbanan i stället för flygplatsen.

Skribenten är trött på alla inställda tåg och vill att pengar satsas på att rusta upp Tjustbanan i stället för flygplatsen.

Foto: Karin Hertz

Insändare2022-03-27 17:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är många som är trötta på tåget mellan Västervik och Linköping, som blivit inställt och ersatts med buss så många gånger. Det är en irritation inte bara för boende som ska förflytta sig, utan även för folk som jobbar och måste pendla från Västervik till platser som exempelvis Åtvidaberg och Linköping. För att inte prata om turister som vill komma till kommunen. 

Jag läste någonstans att Västervik satsar på att bli ett nationellt center för utveckling av drönare, vilket verkar helt galet! Örebro i Sverige satsar ju på att bli Sveriges ledande drönarregion år 2030. Låt Örebro ta bollen och lägg ner tanken på en massa drönare i Västervik – börja avveckla flygplatsen och utveckla tågtrafiken istället. Då får vi en hållbar utveckling i kommunen.