Vi bestämmer själva om vi ska använda internet

Att livet som analog bara skulle vara en fördyrande nackdel håller inte alls insändarskribenten med om, som reagerat på VT:s artikel "400 kr dyrare för analoga Eva – än för "medelsvensson".

Inte bara fördelar med internet för äldre, menar insändarskribenten som ser risker och sårbarhet i den tekniska utvecklingen.

Inte bara fördelar med internet för äldre, menar insändarskribenten som ser risker och sårbarhet i den tekniska utvecklingen.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2021-07-16 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln i VT där vi får veta "hur mycket dyrare livet blir utan internet". 

Det måste vara något som jag missat, att uppkoppling och utrustning har blivit gratis?

Plus riskerna att helt plötsligt vara helt bortkopplad från alla samhällsfunktioner. Se nu på det senaste med Coops haveri. På tv i tisdags var det någon intervju med någon Coop-chef.  Han fick frågan: "kan du ge något råd för framtiden?" Hans svar: "Ja, ha lite mera kontanter hemma." 

Jag vet inte om han menade att kontantkassorna kom igång tidigare, än övriga. Men så får man väl inte uttrycka sig. På Text-TV onsdag 14 juli, läser man: "Kraftig ökning av id-kapningar." Maj 20-maj 21 kapades 192 000 svenskars identitet. Antalet försök var 1,9 miljoner, eller 4 försök i minuten. Därtill utsattes 3,4 miljoner för bedrägeriförsök varav 178 000 lyckades. Mest utsatta är äldre och höginkomsttagare. Det där med säkerhet måste ju gå hand i hand med teknikutvecklingen.

Och först och främst. Låt inte andra tala om vad du behöver. Det har man vetat själv under hela utvecklingen från stenålder till dags dato. Eller lev kvar i din värld, där utbildat folk talar om vad du behöver.