• onsdag 22 oktober 2014
Suget i magen börjar infinna sig Lagkaptenen bloggar Lagkaptenen bloggar
Vädersponsor:

Ankarsrum redo för musik i dur

I helgen är det dags för durspelsstämma i Ankarsrums Brukspark. Det är den 21a stämman som hålls och Durspelssmedernas ordförande Kurt Nilsson utlovar en trevlig helg.

På fredag drar den 21a årliga durspelsstämman i Ankarsrum igång.

Kurt Nilsson i Durspelssmederna säger att det brukar vara ett par hundra durspelare på plats.

- De kommer från nästan hela Sverige och det brukar också komma utländska spelare från till exempel Frankrike.

Den årliga festivalen innehåller såklart mycket musik men också andra trevligheter som fika, lotteriförsäljning och prisutdelning.

- Vi har en jury som röstar fram årets durspelspersonlighet. Det behöver inte vara den skickligaste musikern men någon som berör lite extra. Lördagen i parken avslutas med att vi korar vinnaren.

En durspelsstämma innehåller inte bara durspel, andra instrument är också välkomna men huvudsaken är att det finns minst ett durspel med i gruppen som uppträder. Som underhållning kommer Erik Berg och så tjejerna i Twin Pix som Tord Hjukström tagit fram.

Kurt räknar med runt tre tusen besökare under helgen men säger att de har konkurrens av MC-dagarna på Gränsö. Durspelsstämman är tänkt att hålla en viss modell år efter år men det är välkommet med lite extra finesser som förgyller stämman lite extra.

- Publiken ska bli underhållen. Det här är lättsam och medryckande musik som man blir glad av.

 

Kultur och nöje

  • Nöje från TT
  • In-/utrikes
  • Lokalt

Modeskaparen de la Renta död

Webb-Tv Modeskaparen Oscar de la Renta har avlidit.

Försvaret: Inte en nedtrappning

Webb-Tv Försvaret väljer att kalla hem båtar från insatsen i Stockholms skärgård, men man vill inte kalla det för en nedtrappning.

Västervikspolitiker om valresultatet

Webb-Tv Västervikspolitikerna Tomas Kronståhl och Krister Örnfjäder (S) samt Malin Sjölander (M) kommenterar valresultatet under valnatten.