Den första konserten, på fredagskvällen, sker i samband med en privat tillställning för personer med anknytning till kafét eller till Mack Johansson.

Konserten på lördagen, däremot, är öppen för alla och Mack Johansson utlovar en konsert med både eget material och coverlåtar. Kanske spelar han också den låt han är mest aktuell med just nu, "Love like chemicals", som framförs av det unga stjärnskottet Shirin.

– Låten skrev jag för flera år sedan och tänkte ta den själv, men efter att ha träffat Shirin tyckte jag att hon sjöng så bra så det var bättre att hon tog den själv. Hon är cool och har mycket grejer på gång, säger Mack Johansson.

Ett annat aktuellt samarbete är med den tidigare melodifestivalvinnaren Frans. Mack Johansson hoppas att någon eller några låtar ska kunna släppas framåt sommaren.

Mack Johansson, som numera bor i Göteborg är uppvuxen i Gomåtta på Norrlandet samt i Västervik. Han startade karriären med punk och sedan dess har han bland annat varit medlem i gruppen Hyacinth House, medverkat i den amerikanska vampyrserien True Blood, samarbetat med Regina Lund och blivit omnämnd av Tom Waits. I dag skriver Mack främst låtar till andra artister.

Han ser fram emot helgens konserter och att få spela på "hemmaplan". Enda smolket i bägaren är om han ska lyckas genomföra en hel konsert.

– Jag var med om en cykelolycka i Göteborg veckan innan lucia och krossade axeln så jag har inte kunnat spela så mycket gitarr sedan dess, säger han.