Först ut sista kvällen av Hojrock är The Soul Company. Med trumpet och saxofon skapar bandet en härlig atmosfär på området. Det är mycket publik, redan mer än tidigare kvällar. Bandet spelar egna låtar och covers. The Soul Company avlutar spelningen med världens bästa låt enligt sångaren, Suspicious Minds. En riktigt lång version av låten, det syns att bandet trivs på scenen.

Innan The Soul Company har spelat färdigt börjar folk gå upp mot Arenan för att få en bra plats. Där spelar Gävlebandet The Refreshments. På fredagen var det mycket folk inne i Arenan, nu är det mer. Om det gick att dansa i hörnen då, är det en omöjlighet nu. Flera i publiken säger ”Det går inte vara här inne, det är för varmt” och går ut. The Refreshments skulle behöva en större lokal eller spela på stora scenen, det är en sak som är säkert.

Sist ut på årets upplaga av Hojrock är Jerry Williams, som har premiär på sin sommarturné. Nu är det fullt på området framför stora scenen och även utanför stängslet. Det känns som folk har insätt att Hojrock numera är på Lysningsbadet istället för Gränsö. Jerry Williams tillsammans med tio personer på scenen bjuder publiken på en härlig stämning. I refrängen på låten I Can Jive är det ingen som står still. Jerry Williams är 75 år, det kan man inte tro på med den energi han besitter och hans rörelser på scenen.