Lillemor Bokström Wiberg, ordförande i Västerviks konstförening, säger att lokalen i Mejeriet egentligen inte är speciellt bra för konstutställningar, men hon hoppas att det kan komma fler unga när konsten visas upp i Västerviks ungdomshus.

Konstnärerna som ställer ut är Björn Björnholt, Gitte Lind och John Nielsen-Lind, en tavelmålare och två keramiker.

- Björn Björnholt använder mycket färg i sina tavlor och i en liten lokal hade de nog dödat varandra. Men i en stor lokal som den här fungerar det.

Artikelbild

| De små keramikhuvudena är gjorda av Gitte Lind och tavlorna på väggarna är målade av Björn Björnholt. Lillemor Bokström Wiberg hoppas att många unga kommer till Mejeriet.

Förutom tavlor ställer de även ut tekannor, hus och huvuden, allt i keramik.

- Konstnärerna kommer inte hit själva, deras verk får tala istället, säger Lillemor.

Utställningen håller på till och med den första april.

Uppe på Kulbacken är Västerviks museum fyllt av modeller, målningar och tidningsutklipp, av och med Sture Wikström. 1954 flyttade han och hustrun Ann-Marie till Norrlandet i Tjust och fram till sin död 1993 var han mycket verksam inom konsten. Två av hans verk som många sett men kanske inte vetat så mycket om är mosaikväggen på Västerviks sjukhus och rondellerna som pryder en vägg på SlipNaxos.

Artikelbild

| Ann-Marie Wikström och Olof Nimhed är båda nöjda med utställningen. Nimhed tycker det känns bra att kunna visa Sture Wikströms mångsidighet.

- Konstverket på SlipNaxos betydde mycket för Sture, berättar Ann-Marie Wikström.

När Sture dog skrev hon en bok om hans konst. Många unga människor flyttade till Västervik runt den tiden och hon ville att de också skulle få läsa om Västervikskonstnären. Till utställningen på museet har hon valt ut mycket från boken och hon känner sig nöjd med resultatet.

Artikelbild

| Wikström-utställningen innehåller både modeller, skisser och målningar.

- Jag tycker att de har fått till det bra här. Det är imponerande när man ser hans livsverk.

Olof Nimhed, styrelseordförande på Västerviks museum, tycker att det är roligt att kunna visa upp Sture Wikströms mångsidighet.

- Vårt uppdrag är att bevara kulturarvet. Förhoppningen är att många unga ska komma hit och se utställningen, inte bara de direkt konstintresserade.