KULTUR/NÖJE

Fantasy och sagor om spöken

På biblioteket finns nu en utställning om nya böcker för barn och ungdomar. Två genrer är lite mer framträdande än de andra: fantasy och läskiga böcker. Under onsdagen presenterade Åsa Österlöf och Malin Wall ett 50-tal böcker.
Åsa Österlöf, bibliotekarie, presenterade ett 50-tal nya barn- och ungdomsböcker under onsdagen. Arkivfoto: Ola Axman
Foto: Ola Axman
Laddar...


På onsdagen presenterades nya barn- och ungdomsböcker på biblioteket i Västervik. Presentationen av böckerna hölls av Åsa Österlöf, bibliotekarie, och Malin Wall på Bokia. Förr om åren brukade Åsa åka omkring och berätta om de nya böckerna men nu har de en öppen utställning som man kan komma och titta på när som helst.

- Jag och Malin berättade om ett 50-tal böcker och det blev en blandning av genrer, säger Åsa Österlöf.

En boktrend för de yngre som verkar hålla i sig är fantasyböcker. Hungergames, som nu också blivit film, är ett exempel. Men även de läskiga böckerna har börjat komma mer och mer.

- Det är både traditionella sagor om spöken men också verkliga skildringar av till exempel gatubarn. Ibland kan böckerna ligga på gränsen till för läskiga. Det är nog inget man ska läsa som godnattsaga men otäcka verklighetsskildringar kan fungera om man har temadag på förskolan till exempel, berättar Åsa.

Det finns hur många anledningar som helst till varför barn ska läsa böcker enligt Åsa.

- Det är roligt, de växer som människor och får se att det finns olika människor i olika situationer i livet. Dessutom utvecklas deras språk och fantasi.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
 
familjebokning


FRÅGAN

Är du medlem i någon förening?

Ja, flera stycken.
Ja, en.
Nej, inte längre.
Nej, det har jag aldrig varit.

www.twitter.com/vtwebb
..

Senaste kommentaren

Inlägg av Anna Ståhlberg
Beslut om nyemission till Gotlandsbåten dröjerCharter
LMS
Hotel