Annonssamarbete med MaterialMännen AB

Ta hand om ditt hem - effektiva lösningar för det yttre

Med specialisering inom golv- och färgbranschen sedan 2012, strävar Pernilla Ehrendahl hos Materialmännen efter att erbjuda den bästa servicen och expertisen när det kommer till underhåll och förnyelse av hemmets fasader och altaner.

Hos Materialmännen finns fasad- och terrassfärg för olika behov.

Hos Materialmännen finns fasad- och terrassfärg för olika behov.

Foto: Beckers

Native2024-04-12 00:00
Detta är ett annonssamarbete.

Att vårda och måla om din fasad är inte bara en estetisk fråga, utan framför allt en nödvändighet för att förlänga husets livslängd. 

- Fasaden utgör en skyddande barriär mot väder och vind, och regelbunden målning är nyckeln till att upprätthålla dess funktion och estetik. Vi rekommenderar att fasaden målas om minst vart tionde år för att säkerställa dess bästa möjliga skick och långsiktiga hållbarhet, säger Pernilla Ehrendahl, säljare på golv- och färgavdelningen. 

När det gäller skötsel av altaner är det viktigt att vara medveten om väderförhållandena. Vid behandling av trall är det optimalt att undvika både stark sol och regn. 

- En mulen dag med en temperatur på cirka 15–20 grader är idealisk för att oljan ska hinna sugas in ordentligt. För utomhusmålning är luftfuktigheten och temperaturen också avgörande faktorer. Målning bör undvikas om det har regnat de senaste sju dagarna och träets fukthalt bör vara under 15 procent för bästa resultat.

undefined
Rätt tillbehör gör jobbet lättare när terrassen eller altanen ska oljas in.

- Vårt sortiment av färgprodukter från ledande varumärken som Caparol, Beckers, Jotun och Lycke garanterar hög kvalitet och ett brett urval för alla behov. För grundfärg och fasadmålning rekommenderar vi Caparol INTACT Primer och INTACT Total, en självrengörande akrylatfärg som håller fasaden ren och fräsch under lång tid. För altaner är Beckers Perfekt Träolja det perfekta valet för att bevara och försköna träets naturliga skönhet.

När det kommer till att välja rätt färg för din fasad är det flera faktorer att ta hänsyn till. Omgivning, arkitektur och grannhusens färger spelar alla en roll i att skapa ett enhetligt helhetsintryck. 

- Hos oss finns inte bara produkter av hög kvalitet, utan också expertrådgivning för att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt hem.

För att säkerställa att din altan behåller sin skönhet och hållbarhet är regelbunden rengöring och oljning avgörande. 

- Vi rekommenderar användning av terrasstvätt för rengöring och Beckers Perfekt Träolja för optimalt skydd och utseende. Att följa tillverkarens rekommendationer är viktigt för att säkerställa bästa resultat och långvarig hållbarhet.

undefined
Experterna på Materialmännen kan hjälpa dig att välja kulör till fasaden, så att det känns rätt ihop med husets omgivning.

Med deras långa erfarenhet och djupa kunskap inom branschen är Materialmännen det självklara valet för alla dina behov av färg och underhåll av fasader och altaner. 

- Vi erbjuder inte bara högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser, utan också personlig service och expertrådgivning för att säkerställa att ditt hem förblir vackert och väl skyddat under många år framöver. Kom till oss för att få den hjälp och expertis du behöver för att ta hand om ditt hem på bästa möjliga sätt.

Materialmännen

Materialmännen erbjuder ett brett sortiment inom bygg, golv/färg, möbler/heminredning, kök, bad och vitvaror/småel. Företaget grundades år 1975 i Vimmerby och idag finns butiker på sex orter: Västervik, Vimmerby (huvudkontor), Oskarshamn, Valdemarsvik, Eksjö och Tranås. Fyra av dessa har fullsorterade möbelvaruhus (Västervik, Vimmerby, Oskarshamn och Eksjö).
För mer information samt kontaktuppgifter till respektive butiker, besök gärna hemsidan: materialmannen.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på VT.