Schäfer slet valp i stycken

I helgen blev en mindre hund ihjälbiten av en schäfer som gick lös i centrala Västervik. Helgen innan gick en kamphund till attack mot en annan hund i Gamleby.

 

Det var i lördags som en kvinna i 25-årsåldern och hennes pojkvän rastade sin sju månaders gamla chihuahuahund, Hektor, i ett skogsområde på Timmergatan. Vid sidan om dem dök det upp en äldre man med en schäfer utan koppel. När schäferhunden fick syn på paret och Hektor gick den till angrepp. Schäferhunden slet tag i Hektor, höll fast honom i munnen och ruskade honom fram och tillbaka. Kvinnan och hennes pojkvän fick tag i schäfern och lyckades till slut få den att släppa sitt grepp. Hektor var död.

 

- Jag blev helt chockad, det var nästan inget kvar av min hund, säger kvinnan.

 

Ägaren till schäferhunden ska enligt kvinnan själv ha blivit mycket chockad av händelsen. Han gick fram till henne och sa förlåt och sedan gick sin väg. Kvar stod kvinnan och hennes pojkvän, helt förtvivlade.

 

- Det känns hemskt, allt gick så fort. Jag förstår inte varför man inte har sin hund kopplad om man inte har koll på den, en så stor brukshund, min lilla hund hade ju inte en chans.

 

Attacken är inte den enda som inträffat under senare tid i kommunen. Helgen innan gick en pitbull till attack mot en jack russell i Odensvi utanför Gamleby. Hundägaren Rupert Budd berättar:

 

- Plötsligt såg jag att en pitbullhund rusade ut från bagaget på en bil och satte fart mot mig och min hund Snoopy. Det första hugget tog vid halsen och det andra i bakbenet, jag lyckades avstyra attacken genom att slå till pitbullhunden.

 

Ruperts jack russell blev allvarligt skadad. Det rann mycket blod från såret på benet och Rupert körde direkt till veterinärstationen i Gamleby. Såren fick sys igen och hunden klarade sig med livet i behåll.

 

- Snoopy är en liten tuffing, han klarade attacken. Jag är glad att det inte var ett barn. Tänk vad som hade kunnat hända då? Då kanske barnet inte hade levt idag.

 

Båda händelserna ska utredas av polis. I Ruperts fall är anmälan skickad till polisens juristenhet som handskas med ärenden som rör lagen om tillsyn av hundar och katter. Kommer enheten fram till att ägaren till pitbullhunden brustit i ansvar riskerar denne att få föreläggande om koppeltvång. Några tidigare förelägganden mot ägaren finns inte.

 

 
 

Läsarkommentarer:

Schäfer slet valp i stycken

  • Lokalt
  • TT
  • Mest lästa