Daniels arbetsgivare kräver besked från myndigheterna

Daniel Andersson som drabbades mycket hårt av svininfluensan försöker ta sig tillbaka till det arbete han älskar. Men det är inte alls självklart att han får chansen. Nya sjukförsäkringsregler kan sätta käppar i hjulen.
Svininfluensan slog hårt. Daniel Andersson, Västervik, fick ligga nedsövd i konstgjord lunga under en längre tid. Nu håller han på att återhämta sig och han vill ingenting hellre än att återgå till sitt arbete som grävmaskinist.

 

- Tanken på att åter kunna arbeta i grävmaskinen har hållit mig uppe hela tiden, säger Daniel Andersson. Det har varit mitt mål när jag kämpat med sjukgymnastiken och diverse motgångar.

 

Han har hela tiden varit övertygad om att kunna få återgå till jobbet med hjälp av lönebidrag. Men det är inte självklart och beskedet dröjer. Något som irriterar arbetsgivaren Per Frisk, Frisks entreprenad AB.

 

- Vi har kopplat in både arbetsgivarorganisationen och facket, säger Per Frisk. Normalt sett motparter, men i det här fallet rörande överens om att försöka hitta en lösning för Daniel och mig.

 

- Men vi får inga enkla besked. Försäkringskassan hänvisar till arbetsförmedlingen och vice versa. Det är väldigt frustrerande för oss allihop.

 

- Jag måste ha ett besked om hur det blir, det gäller företagets framtid. Om inte Daniel kan komma tillbaka till företaget måste jag sälja en maskin, det påverkar flera anställda.

 

- Alternativet är att ge Daniel full lön, men jag tycker inte det är riktigt rätt att jag ska stå för rehabiliteringskostnaderna.

 

Att Per Frisk uppskattar sin lojale grävmaskinist och inte vill hellre än att han kommer tillbaka i arbete framgår tydligt. Men han är företagare också och måste tänka på sin ekonomi.

 

- Jag tycker man kunde vara lite smidigt. Daniel är yrkesman, han har en plats att fylla men han behöver tid för att komma tillbaka helt och hållet. Varför då inte satsa på honom utan massa krångel. Tyvärr tror jag att enda möjligheten är att jag rent formellt måste säga upp Daniel och sedan återanställa honom med lönebidrag. Men hur går det då med hans sjukersättning, finns hans tidigare inarbetade grund kvar?

 

- Det här tar en massa negativ energi från oss alla i företaget.

 

- Fram med ett beslut snabbt så att vi kan gå vidare! säger Per Frisk.

 

Men Per Frisk kanske inte behöver avskeda Daniel och sedan återanställa honom.

 

Christinad Mångård, på arbetsförmedlingens presstjänst i Stockholm har ett annat besked.

 

Efter att ha konsulterat specialister svarar hon på frågan om en person som skadats kan få lönebidrag hos sin arbetsgivare.

 

- Om personen varit helt borta från arbetet under en "längre tid", och det är försäkringskassan som avgör vad som är en "längre tid", kan man få lönebidrag under högst fyra år med omprövning varje år.

 

 
 
  • Lokalt
  • TT
  • Mest lästa