Sedan 2008 har Janne och Carina Näsström anordnat nya trolleriföreställningar varje år. Parets tionde föreställning "Den borttrollade Kossan" är även deras sista i Västervik kommun. Under lördagen intog de scenen i Varietétältet för sista gången. Entrén gjorde Janne Näsström iklädd morgonrock.

– Är de här redan? Frågade han sin fru och trollade snabbt fram sin kostym.

Sedan var föreställningen igång. Han trollade fram lemonad från citroner och visade ett spöke som han hade i en låda. Janne Näsström vände sig gång på gång till publiken för att få dem delaktiga i trolleritricken. Saga och Leon Carlbark var två av dem som fick hjälpa till att hänga tvätt och trolla fram parasoll. De två syskonen bor i trakten och bestämde sig för att komma till den sista föreställningen under lördagen.

Artikelbild

| Trolleri. Janne Näsström låste fast sin fru, Carina Näsström, men hon lyckades trolla sig loss.

– Det är roligt, säger Saga Carlbark.

Parets beslut bygger på vikande publikunderlag och att deras ekonomiska resurser inte längre räcker till. Under sommaren har sex av de femton planerade föreställningarna fått ställas in, på grund av för få besökare.

– Det kostar för mycket och istället för att dra ner på kvalitén så väljer vi att lägga ner föreställningarna här i Västervik kommun, säger Janne Näsström.

Sammanlagt var det nio personer i publiken under lördagen, vilket gjorde paret säkrare i sitt val.

Artikelbild

| Slut. Saga och Leon Carlbark hjälpte Janne Näsström att hänga tvätt.

– Att det inte är fler är bara en bekräftelse på att vi har tagit rätt beslut.

Men att evenemanget läggs ner i Västervik, betyder inte slutet för Janne Näsströms trolleri. Deras nästa föreställning hålls i Landskrona på en medeltidsfestival.

Artikelbild

| Svärd. Janne Näsström hade sin sista föreställning under lördagen.

– Det är sorgligt. Men jag säger som Buddha, slutet är början på något nytt, säger Janne Näsström.