I Gamleby anmäldes inbrott i en företagsbil på Tjädervägen på fredagsmorgonen. Det var vid åttatiden på fredagsmorgonen som stölden upptäcktes. Någon hade brutit sig in i bilen och stulit ett antal verktyg, dels skruvdragare, men även en specialvåg och andra instrument som används inom kylbranschen, värdet är inte specificerat ännu, men tros vara stort.

På Blåsippevägen i Gamleby upptäcktes också en stöld i en firmabil på fredagsmorgonen. Genom att borra två hål i sidodörren, vid låset, hade tjuven tagit sig in och stulit en större mängd verktyg, bland annat skruvdragare och spikpistol. Värdet på det stulna uppskattas till omkring 17 000 kronor.

Förutom de genomförda stölderna i Gamleby anmäldes två försök till stöld ur bil vid tidpunkt. Någon hade under natten försökt bryta sig in i en buss som stod parkerad på Kungsvägen i Ankarsrum. Det var samma tillvägagångssätt som på en av bilarna i Gamleby, någon hade borrat hål i plåten vid dörren, men misslyckats med att ta sig in.

I Totebo såg ett vittne, enligt polisen, hur en man krossade rutan på höger sida av en skåpbil vid 04.30 natten mot fredag. Mannen avbröt dock inbrottet och lämnade platsen utan att få med sig något från bilen.