Sanna Hogman har just spelat en vacker visa och nu står hon nedanför ett podium och får direkt feedback av en panel bestående av personer men kopplingar till musikbranschen.

Det momentet är ett av flera på Manifest on tour. Den här kvällen, och nio till på olika orter i Sverige, samlar in lika många artister. Målet är spelningar på Manifestgalan i Stockholm.

Mats Hammerman och Magnus Pejlert är männen bakom Manifest, ett musikevent som funnits i elva år, ”on tour” har man varit fem av dem.

Artikelbild

| På scenen. Bang Crew med Sabina Thörner , Hanna Ferm Tiitus (på bilden) och Djema Bajrawi bjöd på hip-hop. Tipsen de fick av juryn var att våga ta mer plats på scenen.

– Egentligen är det en förlängning av Manifestdagen i Stockholm. Det är ett event för band som inte har kontrakt med något större bolag, utan kanske finns på mindre bolag eller ger ut sin musik själv, säger Magnus Pejlert..

Han är från studieförbundet Sensus och Mats Hammerman kommer från SOM (Sveriges oberoende musiker). Meningen är att de som spelar ska lära sig mer om bland annat STIM men också knyta kontakter och få in en fot i musikbranschen. Efter besöken väljs slutligen en ut att öppna Manifestgalan, en gala som Mats Hammerman beskriver som ”indiegrammis”.

Sanna Hogman får såväl praktiskt tips som tillfälle att ställa frågor till panelens experter, det blir ett lärtillfälle och en chans att presentera sig för ”folk som känner folk”.

Flera band tog tillfället i akt. Duon Dimpker Brothers, Hip-hoptrion Bang Crew, Def More, Elin Namnieks och Sleeping Haze spelade under kvällen.

Artikelbild

| Live. Om man inte var på plats under kvällen så kunde Manifest on tour följas via You Tube.

Ayla Hammarström från Sensus var nöjd.

– Särskilt med att vi kan visa upp en sån bredd av musiker, säger hon.

Artikelbild

| Fullt ös. Bandet Def More fick av juryn betyget "fullfjädrat rockband med grym energi". Här syns sångaren John Jönsson.

Vid pressläggning var det ännu inte klart vem som gick vidare.