lokala artiklar

Ny idrottshall i Totebo lär få vänta

Frågan om en ny idrottshall i Totebo ställdes på sin spets när det blev kart att skolan skulle läggas ner. Hoppet har inte ökat med tanke på kommunens dåliga ekonomi.

Vid flera möten med invånarna i Totebo har oppositionsledaren Tomas Kronståhl (S) gett förhoppningar om en sådan lösning, som en kompensation för att skolan lades ner.

- Jag uppfattar fortfarande att det finns en stor politisk enighet om detta. Tyvärr har kommunen hamnat i ett ekonomiskt trångmål som heter duga där samtliga nyinvesteringar får skjutas på framtiden.

Han beklagar att föreningarna hamnat i den nuvarande situationen.

- Men jag kommer aldrig att acceptera att man blir utan sin gymnastikhall. Jag tycker att Tjustfastigheter är smidiga som elefanter i ett glashus när de börjar tala om att skicka ut hyresavier. Vad jag förstår så gäller kontraktet i två år och då är det otroligt fräckt att försöka dra in lite extrapengar.

Tanken med en ny idrottshall, eventuellt som påbyggnad till den gamla, är att den skulle användas av idrottsföreningarna i Totebo och Hjorted. De skulle själva ställa upp med ideellt arbete.

- Ett löfte är ett löfte, frågan har högsta prioritet hos oss, men en hall blir knappast verklighet det här året eller nästa, säger Tomas Kronståhl.

Kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M) säger sig ha förståelse för den starka reaktionen i Totebo med en hyra på 15 000 kronor i månaden.

- Jag trodde första at det gällde för hela året. Jag har inte haft någon dialog med Tjustfastigheter, men jag är övertygad om att det vi måste lösa detta på något sätt.

Om ett eventuellt nybygge säger han så här:

- En ny hall i Totebo finns markerad i investeringsbudgeten, som kan komma omprövas i sin helhet. Men Totebo finns med i kön.Anders Jacobsson

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
 

FRÅGAN

Fiskar du?

Ja, jag är sportfiskare.
Ja, någon gång om året.
Nej, det var länge sedan.
Nej, inte alls.

TT:s valkompass


Tipsa VT
Dagens förstasida

Läsarnas bilder augusti
Läsarnas bilder augusti 2014. Foto: Jessica Nord


BILDSPEL PÅ VT.SE
Bildspel från Visfestivalen 2014


valkommen till varlden
Boka en kostnadsfri annons!

Varje lördag publicerar vi bild och text på nyfödda i VT och dygnet runt på vt.se.
Du kan själv dygnet runt boka din egen annons och ladda upp din favoritbild - helt kostnadsfritt.

Vill ni vara med, boka din annons här!

Hjälp med barnfotografering?
Boka enkelt en tid hos Walters Foto, telefon 0490 - 174 50.
Pris endast 99 kronor. 

Sök aktuella bebisbilder här!

Bebisbilder t om vecka 11 2012 - klicka här!  
  familjebokning


Webbkamera i Västervik
webbkameror

VT i mobilen - mobil.vt.se
..Charter
LMS
Hotel