Besöksrekord på Lysingsbadet i midsommar

Turisterna strömmar in till Lysingsbadet och till midsommarhelgen slår campingen till och med besöksrekord.

 

- Vi har varit fullbokade i en vecka, det är jätteroligt! säger Annika Källmark.
Annika Källmark på Lysingsbadet säger att de är jättestolta över att så många väljer att fira midsommar på anläggningen.
Foto: Anders Steiner
Laddar...
Turistsäsongen i Västervik har kommit igång på allvar och till midsommar slår Lysingsbadet rekord i förhandsbokade stugor och rum. Det var lång kö när turisterna anlände på torsdagseftermiddagen.

 

- Sedan förra året har bokningarna ökat med hela 25 procent, vi är såklart jättestolta.

 

Det säger Annika Källmark, personal- och marknadsföringsansvarig på Lysingsbadet.

 

- Midsommar är ju en av våra största helger här på Lysingsbadet men i år har det blivit en enorm ökning. För det får man ju ändå säga att 25 procent är. Vi har 574 ankomster på torsdagen och fredagen och det är många. Vi har Västerviks största midsommarfirande här ute, på midsommaraftonskvällen blir det en krogshow. det är första gången vi gör något sådant. Det är bandet Show You som bjuder på showen "Värsta schlagern" i Arenan.

 

 

På grund av det höga antalet turister på campingen och hela anläggningen har antalet vakter ökat med två stycken hela midsommarhelgen. Men Annika tror inte att det kommer bli några problem, hon säger att det varit lugnt och trevligt tidigare år.

 

- Det här är ju en familjecamping med ett traditionellt firande, det är nog lite för tråkigt för ungdomsgängen, säger hon.

 

- I år är åldersgränsen här inne 18 år under midsommarhelgen, förra året hade vi 25. Våra stora satsningar har ju varit på barnen, det är för dem vi gör det kan man säga.

 

En som tagit med sina barn till campingen är Cecilia Törnqvist från Linköping. Hon och hennes familj kom med husvagnen i söndags och stannar hela midsommarhelgen. De är vana besökare på Lysingsbadet.

 

- Det är sjätte eller sjunde året vi firar midsommar här, säger Cecilia. Det är trevligt, vi har vänner som vi bor med här på campingen. Och så är det ju gratis bad, det är bra.

 

 

Merparten av turisterna på Lysingsbadet är svenskar men det är en del utländska gäster också, till största delen danskar. För att minska köerna vid incheckningen i år har man placerat campingvärdar i kurerna där man kör in till anläggningen. De tar emot gästerna och ser till att de får kort till bommarna och kan åka rakt in på campingen.

 

Annika säger att de räknar med att folk fortsätter strömma in till tio-elva på torsdagskvällen och de har full bemanning för att kunna ta emot alla gästerna.

 

- Alla Västerviksbor är självklart välkommna hit på midsommarafton! säger hon. Det är inte bara för turisterna, det är ju Västerviksbornas Lysingsbad!

 

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
 

Läsvärt på vt.se

FRÅGAN

Fiskar du?

Ja, jag är sportfiskare.
Ja, någon gång om året.
Nej, det var länge sedan.
Nej, inte alls.

TT:s valkompass


Tipsa VT
Dagens förstasida

Läsarnas bilder augusti
Läsarnas bilder augusti 2014. Foto: Jessica Nord


BILDSPEL PÅ VT.SE
Bildspel från Visfestivalen 2014


valkommen till varlden
Boka en kostnadsfri annons!

Varje lördag publicerar vi bild och text på nyfödda i VT och dygnet runt på vt.se.
Du kan själv dygnet runt boka din egen annons och ladda upp din favoritbild - helt kostnadsfritt.

Vill ni vara med, boka din annons här!

Hjälp med barnfotografering?
Boka enkelt en tid hos Walters Foto, telefon 0490 - 174 50.
Pris endast 99 kronor. 

Sök aktuella bebisbilder här!

Bebisbilder t om vecka 11 2012 - klicka här!  
  familjebokning


Webbkamera i Västervik
webbkameror

VT i mobilen - mobil.vt.se
..
Charter
LMS
Hotel