Fortsatta turer kring fastighet i Blackstad

Återigen är det turbulens kring Dackevändan i Blackstad. Hyresgästen Benny Johansson och de andra i huset har fått sitt vatten avstängt av hyresvärden Grazyna Wegrin.

Benny Johansson och hans familj har fått vattnet avstängt. Nu hämtar de hinkar från en närliggande skola för att klara vardagen.
Foto: Andreas Johansson
Laddar...

Tvist

Det hela är en lång följetong där ord står mot ord. Den här gången gäller det frågan om Benny Johansson och hans familj ska få bo kvar i lägenheten fram tills dess att de flyttar i juli, med vatten i kranen.

Enligt Grazyna Wegrin och hennes ombud är de boende uppsagda från och med sista maj i år. Men Benny Johansson hävdar besittningsskydd och tänker inte flytta på ännu ett par månader, då han lämnar Blackstad för Östergötland. Han har betalat hyra för juni.

– Jag har barnen i skola här, jag kan inte flytta nu och har rätt att bo kvar med vatten i kranen, säger han.

Wegrin säger att vattnet är avstängt av två anledningar. Dels för att det är nödvändigt för att kunna påbörja renoveringen, dels på grund av att hyresgästerna missbrukat tillgången och gjort av med hundra gånger mer än normalt. Hon menar att de försöker skada henne ekonomiskt. Det håller inte Benny Johansson med om.

– Nej så är det verkligen inte, herregud! Det är så dåligt skick på ledningarna att de måste läcka någonstans, säger han.

Under några dagar fanns det kallvatten igen, eftersom någon har dragit på pumpen, men vem som gjorde det vet inte Benny Johansson. Under nationaldagen stängdes det av och nu har man återigen inget vatten.

Fastigheterna på Dackevändan är nedgångna och hyresgästerna är de som begärt renovering, säger Grazyna Wegrin. Det byggbolag man anlitat för att renovera kräver att lägenheterna ska stå tomma, innan de kan påbörja sitt arbete. De dök enligt Wegrin upp den första juni, när arbetet skulle dra igång men kunde inte börja arbeta. Varje dag som familjen bor kvar innebär en försening som kostar Wegrin pengar från byggbolaget.

–  Bolaget vill ha pengar för varje dag de inte kan jobba på husen, vem ska betala de kostnaderna? säger hon.

Både Grazyna Wegrin och hennes ombud Henrik Sanda menar att familjen, i enlighet med bestämmelserna, erbjudits en lägenhet i väntan på att de hittar någon annanstans att bo. Det står i handlingarna Benny Johansson fick när han sades upp. Enligt honom har han inte sett det och han tycker att någon borde informerat honom muntligen.

Båda parter är upprörda och hävdar att den andre ljuger. Wegrin menar har Johansson fått många chanser så att konflikten ska lösa sig.

Bilden delas inte av Benny Johansson som menar att Wegrin gjort allt för att tvinga familjen att flytta.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
 

Läsvärt på vt.se

FRÅGAN

Vilket politiskt styre vill du ha i Västervik?

Fortsatt S+M
S+V+MP
Något annat

TT:s valkompass


Tipsa VT
Dagens förstasida

Läsarnas bilder augusti
Läsarnas bilder augusti 2014. Foto: Jessica Nord


BILDSPEL PÅ VT.SE
Bildspel från Visfestivalen 2014


valkommen till varlden
Boka en kostnadsfri annons!

Varje lördag publicerar vi bild och text på nyfödda i VT och dygnet runt på vt.se.
Du kan själv dygnet runt boka din egen annons och ladda upp din favoritbild - helt kostnadsfritt.

Vill ni vara med, boka din annons här!

Hjälp med barnfotografering?
Boka enkelt en tid hos Walters Foto, telefon 0490 - 174 50.
Pris endast 99 kronor. 

Sök aktuella bebisbilder här!

Bebisbilder t om vecka 11 2012 - klicka här!  
  familjebokning


Webbkamera i Västervik
webbkameror

VT i mobilen - mobil.vt.se
..
Charter
LMS
Hotel