Hela fredagseftermiddagen var det loppis på äldreboendet Edshöjden i Edsbruk med flera bord fyllda av skänkta prydnadsföremål, husgeråd, böcker och annat. Det mesta hade de anställda själva tagit med sig.

Pengarna som kommer in från försäljningen ska användas i dagverksamheten, som inte har några egna öronmärkta pengar att exempelvis köpa in material till pyssel för eller ordna utflykter med fika.

Allt som inte säljs under dagen, kommer att skänkas vidare till välgörenhet.

Artikelbild

| Arrangörer. Helene Andersson och Britt-Marie "Brilla" Svahn-Karlsson höll i loppisen.

Två av dem som besökte loppisen var Gunilla Olsson, Hannäs, och Lotta Hammerman, Edsbruk. Gunilla hittade flera fina saker.

Är det något speciellt du är på jakt efter?

– Nej, jag tycker bara att det är roligt med loppisgrejer, säger hon.

Helene Andersson och Britt-Marie "Brilla" Svahn-Karlsson höll i själva loppisen, men de påpekar att de är många som hjälps åt.

Artikelbild

| Väntar. Åke Sjöberg och Inger Hagelin väntar på att loppisen ska öppna.

– Vi är ett starkt gäng i personalen, där alla är involverade och delaktiga på många sätt. Alla är intresserade av att vi ska få det att fungera för de boende, som vi trots allt är här för att göra vardagen lite trevligare för, säger Brilla.

När hon berättar om allt som de gör på boendet, är det flera återkommande, fasta aktiviteter, som bingo, andakt och besök av Ragge speleman.

Artikelbild

| På loppis. Mona Halling med barnbarnen Anton och Ängla Halling.

Sedan har de bland annat haft tacokväll, julmarknad, afternoon tea och vårfest med trerätters middag, som personalen lagade.

Vid entrén finns en bokhylla med glasdörrar, där olika miniutställningar avlöser varandra. Ibland är det gamla föremål som visas. Det brukar vara uppskattat av de boende.