Tidigare var det bygdegårdsföreningens styrelse som höll i julmarknaden, men nu är det fjärde året som Hantverkscaféet står som arrangör.

Kristina Fritzell-Hedman är kontaktperson för gruppen. Hon berättar att de har delat upp arbetsuppgifterna, så att olika personer har olika ansvarsområden.

En omtyckt tradition är den mugg med glögg som alla besökare får.

Artikelbild

| Arrangörerna. Det är damerna från Hantverkscaféet i Loftahammar som ser till att det blir en julmarknad på orten varje år.

– Vi bjuder på glögg när folk kommer, i entrén. Det brukar vara jättetrevligt, säger Kristina Fritzell-Hedman.

I och med detta, kan arrangören också ha lite koll på hur många det är som besöker marknaden:

– Det brukar vara runt 250 personer, men det beror lite på väder och vind, säger Fritzell-Hedman.

Det är 25 utställare som medverkar. Alla står inne i bygdegården. Där kan man bland annat köpa saft och sylt, kakor, bullar, färsk och rökt fisk, trädgårdsprydnader, tovade tomtar med mera.

Loftahammars Hembygdsförening, Röda Korset och Bibliotekets Vänner i Loftahammar är också med på julmarknaden.

Den som blir hungrig kan köpa korv med bröd, ostmackor och fika.

När VT hälsar på under måndagseftermiddagen är ett 15-tal damer i full färd med att julpynta bygdegården inför julmarknaden. Det märks att de har varit med förr. Alla hittar snabbt sina arbetsuppgifter och jobbar målmedvetet.

– Sedan ska vi dricka glögg och äta lussekatter. Det är vad de får i lön, säger Kristina Fritzell-Hedman muntert och fortsätter sedan med att hänga upp girlanger och julbonader.