Tidigare på hösten berättade VT att bygglov hade sökts för en station på bussvändplan vid Dalhemsvägen i Överum. Men den ansökan om bygglov drogs senare tillbaka.

Magnus Sandström, regionchef på FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, säger till VT att det berodde på att de inte kunde komma överens med markägaren.

Nu håller de som bäst på att undersöka alternativa lösningar.

Artikelbild

| Positiv. Åke Österberg, Överum, är positiv till beskedet att samhället får en återvinningsstation, trots allt.

Enligt Sandström är det två alternativ som är aktuella. Det ena ligger även det på privat mark, medan det andra är på kommunal mark, intill den befintliga återvinningscentralen. Det är det sistnämnda alternativet som är prio ett.

Trots vissa motgångar, har inte FTI gett upp hoppet om att hitta en lösning, när det gäller lokaliseringen.

– Vi ser fortfarande ett stort behov av en återvinningsstation i Överum, säger Magnus Sandström.

Det var i mitten på juli i år som den tidigare återvinningsstationen på Dalhemsvägen togs bort, eftersom markägaren inte ville ha kvar den där.

På samma gata finns även en kommunal, bemannad återvinningscentral, men den är bara öppen en dag i veckan och enstaka lördagar.

Överumsbon Åke Österberg tycker inte att det spelar någon roll var i samhället återvinningsstationen ligger, bara det blir någon.

– Det är skitbökigt att åka till Björnsholm eller Gamleby, så folk samlar grejer hemma och åker till återvinningscentralen. Där är trevligt och bra, men den är ju bara öppen på tisdagar.