När VT träffar några representanter för föreningen, håller de just på och förbereder utskick av årets program till de 550 medlemmarna. Många papper blir det.

– Denna gång har vi slagit på stort. Jag skulle vilja påstå att det här programmet är rekord, säger Björn Gunnarsson, ordförande.

Tidigare har föreningen haft tio utställningar per år, men nu blir det alltså ytterligare en. Alla på Centrumgalleriet i Gamleby.

Liksom tidigare år är det en fotograf som får inleda det nya året.

Den här gången blir det Västerviks-Tidningens mångårige medarbetare Tor Wiklund, som visar ett axplock ur sin rika produktion.

Tor Wiklund var pressfotograf i 49 år, varav 42 på VT. Han gick i pension 2003. Utställningen med hans bilder visas från den 20 januari till den 3 februari.

Sex lokala konstnärer står näst på tur att ställa ut, den 10–24 februari. Det är Emelie Klockarås, Karolina Pettersson, Ermias Ekube, Annika Kaspersson Nilsson, Ellen Ege och Sonny Johansson.

På vårsalongen, den 3–17 mars, visas verk av Erling Johansson, Gebbe Björkman, Micke Johansson och Lars Isacson.

Ytterligare en samlingsutställning blir det den 7–21 april. Då medverkar Ann-Marie Rautenberg, Othon GH, Lennart Sand och Erica Höglund.

Den 5–20 maj blir det en minnesutställning med verk av Ulf Klasén.

På sommaren repriseras den populära utställningen "Barn och barnbarn", där barn och ungdomar får ställa ut. Datum för detta är den 30 juni till 14 juli.

Nästa programpunkt blir sedan konsttorget den 11–19 augusti.

Konstnären Erling Johansson, som gick bort på försommaren förra året, finns representerad på vårsalongen, men hedras dessutom med en separat minnesutställning den 15–29 september.

Årets höstsalong äger rum den 6–20 oktober. De som ställer ut denna gång är: Agneta Frisk, Monica Andersson, Sofie Rudebeck, Ann Forslind, Liss-Kari Arfvelin, Åsa Nyberg, Bertil Gerdin och Liv Borglund.

Sedan blir det ännu en samlingsutställning den 27 oktober till 10 november med Astrid Gate, Margarita Sturesson, Annika Mikkonen och Christina Hult-Lundgren.

Årets sista utställning är medlemslotteriet den 24 november till 2 december.

Som alltid anordnas även flera föreläsningar på Gamleby folkhögskola.

Den 12 mars kommer Mattias Stenberg, som pratar om svensk design. Bo Knutsson, Antikrundan, berättar den 14 maj om svenskt glas under 100 år. Den 5 november föreläser Lars Zackrisson om visdiktaren och konstnären Ruben Nilsson.

Dessutom blir det en film om Louvren på Tjustbio, i samarbete med Gamleby Biografförening, men datum för detta är inte klart än.