Den uppmärksamme har kanske noterat att det händer saker innanför fönstren i lokalerna där en siciliansk delikatessbutik tidigare huserade, på Storgatan i centrala Västervik. Här pågår förberedelser inför vad som så småningom ska resultera i ett nytt kafé.

– Vi är två familjer som gör det här tillsammans, säger Amar Zhra, som i dag jobbar på Västerviks gymnasium som mattelärare.

Förutom han och hustrun Hadeel Joma är det Mervan Mustafa och hans fru som kommer att driva kaféet. Båda familjerna kom till Sverige från Syrien för fyra år sedan. Hadeel Joma har en bakgrund som biologilärare, medan Mervan Mustafa är läkare. Men nu är det alltså mat och bakverk som gäller. På Jasmin Alsham Café ska gästerna kunna få sig kalla maträtter och smörgåsar till livs, men också kaffe, te, olika slags desserter och smoothies.

Artikelbild

| Kaféet kommer att husera på Storgatan, mitt i centrala Västervik.

– Vi tar lite från den arabiska kulturen och lite från den svenska, och mixar det.

Inredningen kommer delvis att vara inspirerad av den arabiska kulturen, med bland annat en vattenfontän i ett hörn, och en hel del växter.

Jasmin Alsham Café öppnar någon gång i början av mars, och kommer till en början att ha öppet måndag till lördag. Under sommaren planerar familjerna att utöka öppettiderna, och ta emot gäster alla dagar i veckan.

– Då kommer vi kanske också att ha öppet till klockan tio på kvällarna, säger Amar Zhra.