Larmet kom vid 20-tiden från grannar som upptäckt att det brann i villan. När räddningstjänsten kom till platsen var villan helt övertänd, och gick inte att rädda. Man fick i stället rikta in arbetet på att begränsa branden, så att den inte skulle sprida sig till intilliggande hus. Flera grannar hjälpte till med egna slangar och vattenspridare, för att undvika att gnistor som spred sig till gräsmattorna intill skulle ta eld.

En kvinna befann sig i huset när det började brinna, men tog sig själv ut ur huset oskadd.

– Hon hade gått och lagt sig, men vaknade när det börjat brinna, säger Roger Landelius, räddningsledare.

Artikelbild

| Bara murstocken återstår av huset.

Resten av familjen som bor i huset var inte hemma under torsdagskvällen. Familjen får nu hjälp av sitt försäkringsbolag med att ordna ny bostad, samt nya kläder och tillhörigheter.

Vad som orsakade branden var på fredagen oklart. Så snart brandplatsen har svalnat kommer polisen att göra en brandteknisk undersökning. Händelsen rubriceras i nuläget som mordbrand, vilket är rutin när brandorsaken är oklar.

– Men det blir troligtvis inte förrän i helgen, eller på måndag, säger Roger Landelius.

På fredagsmorgonen var personal från räddningstjänsten fortfarande på plats för att arbeta med eftersläckning, men väntas lämna över ansvaret till fastighetsägaren under förmiddagen.