Det första brottet ska ha ägt rum runt klockan 09.30 på tisdagsmorgonen. En äldre man i Hjorted öppnade dörren för en okänd kvinna som uppgav att hon var från kommunen och gick in. Väl inne i bostaden letade hon runt för att sedan lämna platsen. Inget verkar vara stulet men polisen rubricerar händelsen som försök till grov stöld.

Det andra brottet ska ha inträffat strax efter klockan 11.00 under tisdagen på en adress i Ankarsrum. En för brottsoffret, som är en kvinna i 70-årsåldern, okänd kvinna ringde på dörren hem till hennes bostad. Därefter ska den okända kvinnan, enligt uppgifter till polisen, ha rotat runt i bostaden. Polisen har varit på platsen och undersökt brottsplatsen. I nuläget är det oklart om någonting har stulits.

Det tredje brottet ska ha inträffat på en adress i centrala Västervik, hos en kvinna i 90-årsåldern. Där ska istället två kvinnor ha trängt sig in i kvinnans lägenhet och förstört hennes trygghetslarm. Även där är det oklart om någonting har stulits.

Det är ännu inte fastslaget om brotten har koppling till varandra, mer än att de är av gemensam art.

Polisen uppger att ett flertal åldringsbrott har inträffat i regionen den senaste tiden och tar tacksamt emot tips och iakttagelser på telefonnummer 114 14.

Polisen i Västervik varnar och påminner om att man inte bör öppna dörren om man inte är helt säker på vem det är som ringer på.