Sedan i början av veckan har kommunen jobbat med att montera upp årets julbelysning. Ett arbete som måste vara avslutat i tid till ljuständningen nästa söndag.

Jimmy Sandberg och Joel Nilsson är de två som ska få allt på plats. På fredagsmorgonen jobbar de på hög höjd, från en lyftkorg på Storgatan.

– Men det har gått bra för oss, och det ska inte vara några bekymmer att hinna i tid, säger Jimmy Sandberg.

Artikelbild

| Bråda dagar. Joel Nilsson och Jimmy Sandberg jobbar för fullt med att få upp julbelysningen.

Totalt ska 80 lysande bollar, girlanger och istappar i träd lysa upp stadskärnan. I det stora trädet vid Olof Palmes park kommer de befintliga istapparna att bytas ut till snarlika, då de gamla är uttjänta.

Andreas Throzell på Västervik Miljö och Energi berättar att kommunen i år även kommer att sätta upp belysning i glesbygden. Det innebär att det blir ljusare även i Hjorted, Gunnebo, Ankarsrum och Totebo. Exakt när denna belysning kommer på plats är däremot oklart, då leveransen inte har kommit än.

Arbete med monteringen kostar cirka 30 000 kronor om året. Den totala kostnaden är svår att beräkna. Dekorationerna har olika livslängd och har köpts in under flera år, när de gamla gått sönder. Det är samhällsbyggnadsenheten som köper in juldekorationerna.