På kort varsel beslutade Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) att lägga ned återvinningsstationen i Överum, nu hänvisas Överumsborna att åka till Gamleby, Ukna, Björnsholm eller Edsbruk för att lämna återvinningsmaterial.

Ingemar Pettersson från Överum berättar att det bli en stor kostnadsaspekt när Överumsborna ska åka tre mil varje gång de ska lämna återvinningsmaterial, men också en miljöaspekt.

– Man kan undra var alla kartonger och glas kommer hamna istället. Jag hörde ett rykte att någon redan lagt ut glas, risken är att det blir liggande på backen, säger Ingemar Pettersson.

Kommunens återvinningsgård har öppet som vanligt på tisdagar mellan klockan 12 till 19. Där går det bra att lämna återvinningsmaterial om man har ett passerkort.

– Det kommer givetvis inte fungera utan en återvinningsstation, skräpet kommer hamna lite här och var. Jag kan inte tänka mig att någon åker extra till Björnsholm, i bästa fall hamnar det i någons soptunna istället, säger Ingemar Pettersson.

VT har sökt en ansvarig på FTI som har semester och kan inte berätta om anledningen till att återvinningsstationen läggs ned.