Runt om i hela världen har medier rapporterat om människor som klätt ut sig till clowner och följt efter, och ibland skrämt och hotat dem. Nu verkar clowntrenden ha nått Västervik. Under onsdagskvällen fick polisen flera larm om två clowner som ska ha jagat och skrämt barn i närheten av Perukiosken.

– Poliser åkte ut, men man fick inte tag i någon clown, säger Ulf Gollungberg, polis i Västervik.

Om clownen inte går till attack är det lite svårt att rubricera agerandet som ett brott, men i vissa fall kan det rubriceras som ofredande eller hänsynslöst beteende. I ett fall som Ulf Gollungberg fått kännedom om ska en clown ha tittat in genom fönstret hos en familj.

Artikelbild

| Polisen uppmanar folk att polisanmäla clownerna, om man känt sig ofredad. Bilden är en arkivbild, och har inget med artikeln att göra.

– Då är det uppenbart ett ofredande.

Ulf Gollungberg uppmanar alla som känt sig ofredade av clownerna att polisanmäla. Det gör det lättare för polisen att utreda händelserna.

– Självklart ska man göra en anmälan om man varit utsatt.

Då det inte finns någon polisanmälan har man inte dragit i gång någon utredning om clownerna, men polisen är beredd på att åka ut om någon skulle ringa och tipsa om fler utklädda personer som skrämmer andra.