Kommunen planerar en rad satsningar

Förslaget till detaljbudget för kommunstyrelsen, inklusive plan för kommande år, innehåller bland annat satsningar på simhall och sporthall.

Ekonomichef Christina Bäckström höll i pressträffen, tillsammans med Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S).

Ekonomichef Christina Bäckström höll i pressträffen, tillsammans med Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S).

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västerviks kommun2019-11-29 18:00

Beslut om detaljbudgeten tas först i december, men vid senaste sammanträdet i kommunstyrelsen fick politikerna ta del av tjänstemännens förslag, som ett informationsärende. Här följer ett axplock av punkterna.

En av de större satsningarna, som vi redan berättat om, är bygget av ny simhall. I förslaget finns 10,5 miljoner kronor avsatt för detta i form av ökade kostnader för hyra och drift.

I avsnittet budgetförändringar finns två miljoner kronor upptaget till samma ändamål för sporthall i Västervik år 2021 och 2022, och lika mycket för Bökensved.

För satsningar på ridskolorna avsätts i förslaget 0,8 miljoner per år de kommande tre åren.

Idrottshall i Blankaholm finns också med i planeringen, men först år 2022, då drygt en miljon kronor har öronmärkts för detta.

En satsning görs också på idrottsplatsen i Ankarsrum, även det år tre i perioden, där nästan en halv miljon kronor har tagits upp för omklädningsrum.

Under rubriken brandstation i Ankarsrum finns nästan 2,5 miljoner kronor avsatt de tre kommande åren för ökad hyra och drift.

För satsningen på Campus, både vad gäller verksamhet och lokaler, finns totalt 9,5 miljoner kronor under planperioden, bland annat till ökad hyra.

I förslaget har 1,2 miljoner kronor avsatt för belysning till det nyrustade motionsspåret i Loftahammar.

För 2020 och 2021 finns även fyra miljoner kronor till exploateringsavtal med Gertrudsvik för ny väg Forellvägen–äppleodlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!