Sitter just nu och läser lokalpressen för veckan som gått. Har precis läst Västerviks-Tidningen från onsdagen den 14 mars. Sidan sex handlar i sin helhet om den moderata ordföranden i barn- och utbildningsnämndens avhopp. Jag tänkte inte ta upp denna fråga nu. Att någon hoppar av kan ha många orsaker och oavsett vilken orsaken är så måste vi andra naturligtvis respektera detta beslut.

Nej, vad jag vill ta upp är en kommentar som kommunalrådet Harald Hjalmarsson lämnar ifrån sig i Västerviks-Tidningen till reportern Ulrik Alvarsson som en avslutning på intervjun.

Jag citerar: "vi har fått ekonomiska rapporter som i efterhand inte visat sig stämma, och vi politiker har fattat beslut som inte verkställts, säger Harald Hjalmarsson."

Om detta stämmer, är det då inte dags för dig Harald Hjalmarsson att ta ditt ansvar? Det är du som har det högsta politiska ansvaret för hur kommunen sköts. Om du som politiker inte får den information som du behöver så är det du som måste agera. Om beslut som ni tar inte genomförs så har du det högsta ansvaret för att detta rättas till.

Jag är helt införstådd med att det tar tid. Men då måste du prioritera. Jag föreslår därför att du prioriterar problemen med ekonomin i vår kommun och att du därför börjar med att avsäga dig ditt uppdrag som ordförande för Regionförbundet, så att du hinner med uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Västerviks kommun.