Det är tre mil mellan Gislaved och Nittorp. Att det skulle ha blivit ett hett derby lagen emellan behövs därför ingen Niklas Wikegård för att räkna ut.

Men som det ser ut nu, kommer så inte att bli fallet. För när de bägge södra kvalserierna delades in, hamnade Gislaved och Nittorp i varsin serie.

- Vi vill hemskt gärna ha de här derbymatcherna med tanke på ekonomin. Det skulle ge oss kortare resor plus att det säkerligen kommer 400 extra åskådare då, säger Gislaveds tränare Marko Niemi.

Gislaved hamnade, som ni kunde läsa i gårdagens VT, i E-serien tillsammans med Grästorp, Västerviks IK, Grums och Hammarö. Nittorp hamnade i F-serien med Varberg, Tyringe, Pantern och Kungälv.

Det var ganska självklart i vilken serie alla lag skulle hamna i, utom just VIK och Nittorp. Det troliga är att förbundet gick på antalet mil i bortamatcher när de placerade lagen i dess serier. Nittorp har nämligen 70 mil i bortaresor i F (hade haft 71 mil i E). VIK har 124 mil i bortaresor i E (hade haft 135 mil i F).

Det är alltså ett byte mellan Nittorp och VIK som i så fall skulle kunna vara aktuellt efter överklagandet. Något som för tankarna till att Gislaved, rent sportsligt, hellre möter Nittorp än VIK i en kvalserie. Det förnekar Marko Niemi.

- Nej, det har ingenting med det att göra. Jag ser VIK och Nittorp som lika bra lag.

Men förhoppningarna om att det ska gå igenom är låga hos Nittorp och Gislaved.

- Jag har aldrig varit med om att en överklagan lett till ändring i ett sådant här fall, säger Marko Niemi.

- Nej, jag tror tyvärr inte att det händer något, vi är inställda på att spela i F-serien, säger Nittorps tränare Anders Karlsson.