Det framkom under onsdagskvällen när WMSK genomförde årsmöte och aktiebolaget hade årsstämma.

WMSK redovisar en vinst på 410 986 kronor och det innebär att underskottet har minskats från 793 157 till 382 171 kronor.

Aktiebolaget redovisar en förlust på 118 369 kronor och det totala underskottet är på 302 332 kronor.

- Det var kvalmatcherna för att hänga kvar som är orsaken till underskottet. Efter grundserien låg vi på plus, berättar styrelsemedlemmen Rune Nilsson.

- Det ser positivt inför det kommande året. Vi kommer att öka intäkterna.

Efter två tuffa år ekonomiskt känner föreningen ett ansvar och det innebär att alla utgifter kommer att granskas hårt innan beslut tas om exempelvis investeringar eller anställningar.

I förvaltningsberättelsen skriver styrelsen att inför 2012 gäller det främst att återställa det egna kapitalet genom minskade förarkostnader och ökade publikintäkter samt ökade sponsorarbete.

Efter ett tufft idrottsligt 2011 för Västervik Speedway, laget blev kvar i elitserien tack vare att Rospiggarna tackade nej till sin plats, är målsättningen inför 2012 att nå kvartsfinal.

För första gången på många år kommer Västervik Speedway ha ett eget knattelag och det kommer att tävla under namnet Skepparna.

Inför årets säsong kommer ett nytt publikstaket byggas runt banan och det är en investering på 100 000 kronor, en investering som kultur- och fritidsförvaltningen står för.

Under 2012 kommer de två första tävlingarna arrangeras på motocrossbanan. Den 14-15 juli arrangeras Biltema Cup och preliminärt kommer RM-finalen för veteranmotocross genomföras den 18 augusti.

Seimour Östervall omvaldes till ordförande i både WMSK och aktiebolaget.

- Min tanke var att avgå inför årsmötet, men jag vill inte bara lämna över utan det finns en ersättare klar. Detta blir dock mitt sista år, konstaterar Seimour Östervall.

Styrelsen för WMSK och aktiebolaget: Seimour Östervall, ordförande, Rune Nilsson, Gunnar Lindström, Daniel Wahlqvist, Fritz Stensgård, Per Hjalmarsson, Magnus Wildhammar.