Lägret är för 13 inbjudna svenska juniorer. Förutom Oskar, så är även namn som Dennis Andersson, Hammarby, Jacob Thorsell, Elit Vetlanda och Dackarnas Joel Larsson på plats. Tränarna under de två intensiva helgdagarna är den meriterande duon Mats Olsson och Per Jonsson.

Tanken var också att Pontus Aspgren skulle ha deltagit, men Aspgren måste prioritera åkandet på de brittiska öarna i stället.

Vårvärmen har slagit till i Sveriges sydligaste delar, vilket gör att banan i Malmö är i åkbart skick, något den just nu är ensam om i landet. Detta blir Oskar Karlssons årsdebut på en riktig bana.

- Jag är riktigt sugen på att dra igång, jag vet inte exakt hur träningen är upplagd, men det ska bli väldigt kul, säger Oskar som förra säsongen fick köra två matcher för Västervik i Elitserien under debutsäsongen på stor cykel.

Under vintern har han kört på isen utanför hemmet i Fästad, men de två senaste veckorna har det inte gått. Då har det blivit cross i stället.

Träningslägret i Malmö blir det första av flera den kommande säsongen. Mats Olsson ser fram emot vad som kolla skall.

- Mitt och Pers syfte är att kolla killarna redan från start och rätta till diverse småfel. Vissa kanske behöver rätta till åktekniken något, andra kanske sitter lite taskigt i starterna. Det är många smådetaljer som är nyttiga att få in som rutin innan det drar igång på allvar, säger Olsson.