sport

"Kul att möta ett kompetent lag"

Grästorps IK har stor respekt för Västerviks IK. Men går in i matchen med gott mod. - Vinnaren i den här matchen är så gott som klar för ettan, säger assisterande tränaren Christer Larsson.

Grästorp hade en jobbig grundserie i division I och det var tidigt klart i höstas att laget skulle missa vårens Allettan med stor marginal.

I fortsättningsserien efter jul spelade de klart bättre och tog näst flest poäng av samtliga lag. Grästorp hamnade ändå näst sist i serien, eftersom de hade för få "bonuspoäng" med sig från start, och fick därmed rikta in sig på en kvalserie för att hänga kvar i ettan.

Skaraborgarna var - med tanke på den fina trenden - på förhand favoriter i kvalserien och har hittills motsvarat förväntningarna med åtta av nio möjliga poäng i hamn. Enda poängtappet kom mot Grums.

- Men Grums är ett bra lag, de har betydligt bättre spel och fart än exempelvis Gislaved, säger Christer Larsson.

Att kvala för att hänga kvar brukar vara förenat med ångest, hur upplever ni det här kvalet?
- Innan det började var det en viss oro. Men i och med storsegern med 10-1 mot Hammarö i premiären blåste allt bort. Nu har vi riktigt bra go i laget.

Hur vill du beskriva Grästorp som lag?
- Vi har ett bra grundspel som vi förlitar oss på och har spelat bättre mot bättre lag under hela säsongen. Lag som chansar mycket har vi haft problem med.

Kvällens match mot Västervik, hur ser du på den?
- Västervik är bra, det är bara att kolla på truppen för att inse det. Men man kan inte göra annat än att se fram emot den här matchen, det ska bli kul att möta ett kompetent lag. Vilka som är favoriter är svårt att sia om, det är nog laget med mest motivation som vinner, och att motivera sig inför en sån här match borde inte vara svårt.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
 
Tipsa oss på sporten!
Mejla till vt.sport@vt.se
eller ring 0490 - 666 30

Matchen direkt 
Speedway och ishockey
.

Sporten provar på - läs alla artiklar här!

Sportkrönikan

Senaste kommentaren

Inlägg av Anna Ståhlberg
Beslut om nyemission till Gotlandsbåten dröjerCharter
LMS
Hotel
 

BILDSPEL: SWEDISH FLOORBALL OPEN

Swedish Floorball Open 2014.

Klicka på bilden för att komma till bildspelet.

Flödet kommer att uppdateras löpande.

Matchen direkt 
Speedway och ishockey
.


Matchen direkt 
Speedway och ishockey
.