VIK leder kvalgrupp E på full pott, 15 poäng, sedan Hammarö besegrats med 4-1. Grästorp är tvåa med åtta poäng och på tredje plats återfinns Grums med åtta poäng.

Tar VIK minst två poäng på de återstående matcherna är division I-platsen säkrad.

- Vi har satt oss i en riktigt bra position och vi har en halv fot i division I, längre vill jag inte sträcka mig, menar VIK-tränaren Mattias Karlin.

Artikelbild

| Oroligt framför Hammars målvakt Henrik Hedenberg, men den här gången blev det ingent VIK-mål för Tomas Jörbrink eller Björn Keller.

VIK kan avgöra allt på onsdag borta mot Gislaved. Det var just Gislaved som skickade VIK till tvåan förra våren.

- Det vore skönt att få avgöra i Gislaved med tanke på vad som hände förra säsongen och det är många spelare kvar hos dem, säger Niclas Heed.

Det blev bara en halv match för Heeds räkning eftersom han tvingades utgå skadad. Niclas fick en tackling i mitten av andra perioden och föll olyckligt in ena stolpen.

- Tacklingen tog på framsidan på låret och jag har ingen aning hur länge jag blir borta, säger Niclas som haltade rejält efter matchen.

Spelmässigt var detta ingen höjdarinsats av VIK.

Det var bara periodvis som det var bra fart på hemmaspelarna och då hade gästerna från Värmland svårt att hänga med i svängarna.

- Vi vaskade om både bland backarna och forwards för att till en förändring, men det blev inte den effekt som vi hade hoppats på, menar Mattias.

Inledningen av tredje perioden var den bästa från VIK under matchen och då hängde inte Hammarö med. Med tre mål inom loppet av fem minuter och 36 sekunder avgjorde hemmalaget matchen när man gick fram till en ledning med 4-1.

- Det verkar som Hammarö pass oss illa. Vi hade svårt mot dem även i bortamatchen men det kändes hyfsat stabilt, konstaterar Niclas Heed.

TJ Guidarelli fick spräcka nollan när han gjorde 1-0 sedan Alexander Johansson svarat för en elegant framspelning. Hans femte mål i VIK-tröjan.

- Det var inte så svårt att göra mål, men så länge jag skapar chanser är jag inte speciellt orolig. Förr eller senare kommer målen, säger TJ Guidarelli.

Hur påverkar ryggproblemen ditt spel?
- Jag har inte full styrka i ryggen och det innebär att inte jag kan göra mig full rättvisa. Det är värre på bortamatcherna eftersom det är svårare att bli varm efter de långa bussresorna. Det är många spelare som är småskadade och det är bara att göra det bästa av situationen, svarar TJ.

Vad säger om du matchen?
- Vi har gjort bättre insatser spelmässigt. Vi hade en emotionell match mot Grästorp och det är svårt att ladda om efter en sådan urladdning, svarar TJ som gärna vill fira avancemanget till division I redan på onsdag.