Hade VIK förlorat den här matchen om den gällde något hade det varit bittert, men ändå inte uselt.

Hade de förlorat den när läget var som nu, då hade det varit förståeligt.

Ändå blev det seger borta mot Grums med 4-3.

- Det här var en sån match där man inte hade en aning om det skulle bli jättebra eller jättedåligt, så vi ska vara jättenöjda med vår prestation, säger Mattias Karlin.

På VIK:s frånvarolista inför matchen fanns följande spelare: Ragnar Karlsson, TJ Guidarelli, Jason Beckett, Niclas Heed, Jacob Sundell och den sedan en tid skadade Fredrik Bertilsson.

Då fick Simon Frisk och Josef Sjöblom spela. Philip Skännestig gick in i förstafemman och Elliot Gutestam fick vakta kassen.

- Vi lyckades hitta fokus och alla spelare som fick chansen gjorde det väldigt bra, säger Karlin.

VIK var det bättre laget i två perioder, den första och - föga förvånande - den sista. Det var bara i mittenakten som Grums fick ta över och också tog en 2-1-ledning inför de sista 20 minuterna.

- Vi började fuska i hemjobbet och åkte inte skridskor som vi ska.

I tredje perioden vände VIK till 3-2 genom mål av Philip Skännestig och Kristian Westerman. När sedan Tomas Jörbrink satte dit 4-2 i tom kasse med tre minuter kvar att spela var matchen så gott som avgjord. Att värmlänningarna fick in ett tröstmål en minut senare var av akademisk betydelse.

- Det var skönt att stå i båset en sån här match, en stabil seger för oss, avslutar Karlin.

På onsdag spelar VIK säsongens sista match. Då står Grästorp, som också redan är klart för division I för motståndet. Då kommer det avgöras vilket av lagen som vinner kvalserien.