Säsongen har inte tagit slut, men redan nu arbetet påbörjats inför kommande säsongen i division I.

- Jag hoppas att vi kan träffas slutet av veckan och komma överens. Vi vill behålla Mattias som tränare, det är inget snack om saken, menar VIK:s sportchef Tomas Lind.

- Har Mattias varit med och fört upp laget till division I tycker jag han är värd chansen att få leda laget även nästa säsong.

Även Mattias är intresserad av en fortsättning.

- Jag vill gärna vara kvar, konstaterar Mattias Karlin.

Tomas Linds första uppgift är att göra klart med tränaren innan byggandet av truppen inför nästa säsong påbörjas.

- Jag har pratat med de flesta spelarna och det är ingen som har sagt definitivt nej, men det ska mycket till om vi lyckas behålla Björn Keller eftersom det mesta talar för att han flyttar tillbaka till Malmö. Det är synd, för han har varit bra både på och utanför isen, säger Tomas.

Klubben har meddelat att det ska göras en satsning för att kunna etablera sig i division I. Tanken är spelarbudgeten ska ökas.

- Självklart behöver vi fylla på med spelare och ska vi värva spelare ska de vara aktuella för förstafemman samtidigt måste de spelare vi behåller snäpp upp ett par snäpp, säger Tomas och fortsätter:

- Om Karlin blir kvar som tränare måste han självklart få vara med och bestämma vilka spelare vi behöver. Allt avgörs också vilka vi får behålla.

Karlin är inne på att fem-sex spelare behövs till truppen.

- Det ska vara spelare till första- och andrafemman. Två spelare på varje position är det mest optimala, säger Karlin.

Om spelarna och tränarna nu pustar ut efter att avancemanget är säkrat så är det precis tvärtom för Tomas Lind.

- Jag trodde att jag skulle få några lugna dagar, men det har varit precis fullt upp. Telefonen går varm, säger Tomas Lind.