– Det var självklart till slut. Jag har bott här i tre år och trivs bra med stan. Jag har jobb här och trivs bra socialt också.

Det hade krävts en hel del för att han skulle lämna Västerviks IK. Det har inte saknats intressenter. Flera klubbar har visat intresse för VIK:s poängmakare.

– Det känns som att det kommer att bli en riktigt bra satsning från klubben till nästa säsong och det är en resa man vill vara med på, säger han.

Han säger att det betytt mycket att Dennis Fröland stannar.

Forwarden gjorde 39 matcher och 60 poäng under den gångna säsongen. Och han vet att han kan utvecklas ännu mer.

– Det var lite upp och ner för min del. Jag hade djupa dalar och några toppar. Jag var inte så vältränad som jag kan vara.

Efter knäoperationen för ett år sedan har explosiviteten inte varit på topp.

– Det ska bli skönt att få åtgärda det i sommar. Jag tror att vi kommer att bli ett jäkligt mycket starkare lag till nästa säsong. Till att börja med så börjar vi få klart med spelare från den egna truppen. Att ha många kvar från den är viktigt för att att ha en bra grund att stå på. Jag har inga önskevärvningar eller så. Det överlämnar jag till sportgruppen. Jag är övertygad om att de kommer att göra ett bra jobb och att vi kommer att ha riktigt bra förutsättningar. Det man kan tänka sig är att vi får in en ny back och en center i alla fall.