Klassikermöte med Örgryte väntar på Kopparvallen. Då har Göteborgslaget flera tunga spelare avstängda efter varningar och utvisningar i senaste matchen. Nyckelspelaren och mångfaldige landslagsprofilen Johan Elmander missar ÅFF-matchen. Albin Skoglund, Sebastian Carlsén och Johan Hammar likaså.

Lägg därtill att William Atashkadeh och Martin Mutumba är skadade.

– Klart att det är bra för oss att de har så många borta. Men den här serien är så jämn att det inte går att prata så mycket om svåra och enkla matcher, säger ÅFF-mittfältaren Simon Helg.

Örgrytetränaren Marcus Lantz om läget:

– Det blir kanske så man själv får börja värma. Nä men skämt å sido, det här blir svårt Man har inte möjlighet att ha några jättebreda trupper i superettan, så det blir inte helt lätt när man hamnar i sådana här lägen, säger han till GP.

Han är och var mycket kritisk till alla utdelade kort mot BP (0–2) och säger också till GP:

– Konsekvensen av det hela är att jag har flera spelare avstängda till nästa match och ett försvagat lag, och förlorar vi många matcher riskerar klubben att komma längre ner. Men för domarna är det inte så. De har alltid rätt och gör alltid rätt. De dömer ändå nästa vecka. Oavsett hur dåliga de är så dömer de ändå, det är en skyddad verkstad, så är det.

I ÅFF saknas Björn Westerblad på grund av tre varningar.