Christoffer Eriksson har redan passerat fjolårets rekordsiffror och har tävlat på över 20 travbanor i fem olika länder.

I New York tävlar 29-åringen om en miljon dollar, cirka åtta miljoner kronor, i International Trot. Loppet, som kallas trav-VM, har haft sex svenska segrare och Eriksson kan bli den sjunde med Twister Bi, som tränas av Jerry Riordan i Halmstad.

Vi har ett bra fjärdespår och jag tror att 800-metersbanan Yonkers kommer att passa min häst bra. Det är snäva kurvor och inte så fint doserade, men Twister Bi har en väldigt fin teknik och det ska inte vara några som helst problem, säger Eriksson.

"Ett otroligt år"

Med Twister Bi tog han karriärens största seger i Oslo grand prix på Bjerke-banan i juni. Han vann även ett internationellt storlopp i finländska Seinäjoki och på Jarlsberg i Tønsberg, Norge.

Dessutom vann Eriksson stora fyraåringsloppet Kungapokalen bakom Diamanten.

Det har varit ett otroligt år på många sätt. Jag har fått köra allt bättre hästar och framgångarna har kommit. Segern i Oslo är den största hittills.

Twister Bi har alltid visat hög kapacitet, men ett hårt humör har gjort hästen hetsig och en aning svår att reglera. Men Jerry Riordan och skötaren Heli Tarrimaa har coolat ner hästen många grader. Nu utnyttjar han sina starka krafter på bästa sätt.

Första USA-besöket

Nu är femåringen en internationell topphäst. Efter två raka segrar har det blivit en andraplats i Jubileumspokalen bakom Readly Express. Samt ett tredjepris i Mastersfinalen på Vincennes-banan i Paris.

I Jubileumspokalen var Twister Bi enorm.

Det var ett fantastiskt lopp av honom. Han pressade Readly Express ända in på linjen trots andraspår hela loppet. Hästen ska vara i fin form nu och VM-loppet betyder mycket för Jerry (tränaren). Han kommer ju från USA och han tävlade på Yonkers när han bodde här.

Christoffer Eriksson är i New York för första gången och kom dit redan i torsdags. Två dagar kommer att ägnas till utflykter i "The Big Apple". På lördag är det full fokus på VM-loppet för Jägersrokusken.

De möter bland andra fjolårsmästaren Resolve och Åke Svanstedt som är favorit.

Övriga svensktränade hästar: Oasis Bi–Kim Eriksson, Shadow Woodland–Tim Tetrick och On Track Piraten–Johnny Takter.