SUPERSÖNDAG: SĂ„ följer du ditt lag under premiĂ€rdagen

VÄr söndagstablÄ Àr fullspÀckad med livesÀndningar, liverapporteringar och mycket annat. HÀr Àr en guide till din sportsöndag.

Dags för supersöndag. Under dagen ser du flera matcher live pÄ vÄra sajter.

Dags för supersöndag. Under dagen ser du flera matcher live pÄ vÄra sajter.

Foto: Montage: Öst Media

Fotboll2020-06-14 09:20

Idrotten fick tummen upp för en dryg vecka sen och förbereder sin premiĂ€r. 14 juni – ett datum dĂ„ dörren till mer eller mindre alla fotbollsserier slĂ„s upp har gjort det hektiskt för tĂ€vlingsavdelning pĂ„ Svenska Fotbollförbundet att fĂ„ ihop det – men nu har vi ett schema. Ett fullspĂ€ckat schema som ger en dag med fullt sportfokus och sĂ„ hĂ€r tar du dig an supersöndagen pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt pĂ„ vĂ„ra sajter. LivesĂ€ndningarna kommer att dyka upp pĂ„ sajten cirka 30 minuter före sĂ€ndningsstart. 

HĂ€r Ă€r nĂ„gra av vĂ„ra guldkorn. 

LIVE-TV 12:40: Eskilstuna DFF – Linköpings FC 

– Tidigt pĂ„ eftermiddagen trĂ€ningsmatchar LFC borta mot Eskilstuna. Damallsvenskan har, till skillnad frĂ„n herrallsvenskan, inte premiĂ€r förrĂ€n 27 juni vilket ger utrymme för matcher innan seriestart. Vi sĂ€nder matchen live pĂ„ vĂ„ra sajter. SĂ€ndningen startar 12:40 och avspark Ă€r 13:00. 

LIVE-TV 13:55: VĂ€sterviks FF – MalmslĂ€tts AIK 

– Det fullkomligt vimlar av lokala lag i Division 3 Nordöstra Götaland. Först ut att livesĂ€ndas i denna glödheta serie blir VFF som tar emot Maik pĂ„ Bökensved i VĂ€stervik. En mycket viktig match för tvĂ„ nykomlingar. 

ALLSVENSK PREMIÄR 14:30: IFK Norrköping - Kalmar FF

– Efter en lĂ„ng vĂ€ntan pĂ„ matchspel Ă€r det sĂ„ dags. ”Peking” gĂ„r in i herrallsvenskan klockan 14:30 under söndagseftermiddagen med en hemmamatch mot Kalmar FF. SvĂ„rt att veta var lagen stĂ„r med flera mĂ„nader utan trĂ€ningsmatcher. 

Klockan 13.20 sĂ€nder vi ett uppsnack live pĂ„ vĂ„ra sajter dĂ€r du fĂ„r startelvan frĂ„n sportens Christer "CG" Gustafson och David Iwung. Reporterduon svarar ocksĂ„ pĂ„ din frĂ„ga inför premiĂ€ren. Klicka hĂ€r för att komma till uppsnacket och stĂ€lla gĂ€rna en frĂ„ga. 

Under sjÀlva matchens gÄng finns som vanligt vÄr skriftliga liverapportering av matchen att ta del av.

LIVE-TV 15:55: FC Linköping City – FC TrollhĂ€ttan 

– City ska in i Ettan Södra och premiĂ€rspelar hemma mot TrollhĂ€ttan pĂ„ Linköping Arena. Alla matcher med Linköping City sĂ€nds under sĂ€songen och i premiĂ€ren vĂ€ntar ett lurigt TrollhĂ€ttan för östgötarna som har ett klart mĂ„l inför sĂ€songen: Att nĂ„ Superettan. 

LIVE TV 16:55: IFK VĂ€rnamo - Motala AIF

– Christer Perssons Maif sticker till VĂ€rnamo för en mycket tuff premiĂ€rmatch. Nykomlingen spĂ„s fĂ„ det tufft i konkurrensen i Ettan Södra och det blir inte direkt en lĂ€tt start. Denna match, precis som alla andra matcher med Maif i Ettan i Ă„r, finns att se pĂ„ vĂ„ra sajter. 

LIVE-TV 16:55: Assyriska FF – Åtvidabergs FF 

ÅFF Ă„ker till SödertĂ€lje för en bortamatch mot Assyriska. Klassikerlaget har en mer eller mindre helt ny trupp och merparten av dem Ă€r ungtuppar frĂ„n de egna leden. Matchen sĂ€nds pĂ„ vĂ„ra sajter.

LIVE-TV 19:25: IF Sylvia - IFK LuleĂ„ 

– Supersöndagen avrundas med en livesĂ€ndning av Sylvia-LuleĂ„ sĂ„ sent som 19:30. IFK-samarbetspartnern spelade en rolig fotboll i fjol och kommer knappast vara mindre sevĂ€rda i Ă„r. I Sylviatruppen kryllar det av intressanta förvĂ€rv och flera av dem lĂ€r fĂ„ chansen ikvĂ€ll. Se matchen live pĂ„ vĂ„ra sajter. 

För att vÀrma upp och komma i fokus inför denna matiga sportdag kan vi ocksÄ tipsa om "Megapaketet" som Àr en lÄnglÀsning för dig som Àlskar lokal fotboll. I megapaketet hittar du allt om de lokala fotbollslagen inför seriestart.

Äntligen premiĂ€r! 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!