Med tanke på att Hjorted/Totebo spelade 20 matcher i division 6 så innebar det att Robert höll nollan i hälften av matcherna.

– Det är en av mina bättre säsonger, det har gått bättre och bättre för varje säsong, konstaterar Robert Hagelin, som därmed blir Årets spelare.

Förklaringen till den lyckade säsongen?

Artikelbild

| Årets spelare. Med sina nio hållna nollar blir Robert Hagelin Årets spelare.

– Det är en blandad kompott. Vi har spelat bra i många matcher, men så har vi haft två plattmatcher. Det är lite synd, svarar Robert Hagelin.

Plattmatcherna som Robert syftar på är bortamatcherna mot Edsbruk, förlust med 8–0, och BOIF, förlust med 7–0.

– Annars hade vi haft bra statistik. I dessa matcher har jag inte presterat på topp. Framförallt matchen mot BOIF var riktigt dålig från samtliga aktörer. Edsbruk var inte mycket att säga om, de var bra.

– Jag har varit ganska jämn, men i år jag jag stuckit ut lite mera eftersom har gjort att jag har hållit oss kvar i vissa matcher.

Artikelbild

Att ett lag håller nollan så många gånger som Robert har gjort under säsongen tillhör inte vanligheterna med tanke på vilken nivå det är.

– Jag har haft flytet med mig i år. Jag har haft stolpe och ribba med sig. Sedan har vi haft ett bra försvarsspel överlag i många matcher, det ska man inte sticka under stolen med.

Om försvarsspelet har varit bra så har inte anfallsspelet varit lika. Laget gjorde bara 30 mål på 20 matcher.

– Det är där vi har brustit i offensiven. Pontus Petersson var borta nästan hela hösten och det gjorde en del. Han hade gjort några mål till och då hade vi säkert kunna fixa kvalplatsen om han hade varit med hela hösten.

Robert har ingen räddning som sticker ut, utan han ser mera till helheten och det är speciellt en match han minns lite extra.

– Djursdala borta gjorde jag en mycket bra match. Det är den bästa matchen. Jag har haft några skapliga räddningar som jag är nöjd, det är dock svårt att säga hur viktiga räddningarna har varit..

Även om Robert bara är 28 år så har han gott om rutin med tanke på att debuten i A-laget skedde när han var 16 år.

– Jag har alltid spelat för nollan i varje match, så det man försöker satsa på.

– Jag är alltid besviken när jag släpper in ett mål, men vissa kan man acceptera. Jag släpper ett baklängesmål ganska snabbt och jag brukar prestera bäst när jag är förbannad. En riktig bra räddning kan trigga igång mig och man ska nästan känna sig lite oövervinnlig som målvakt, det är då man fungerar som bäst.

Något Robert har utvecklat de senaste åren är spelet med fötterna och det har gjort att vågar sig längre ut från målet. Därmed kan han avvärja motståndarnas anfall mycket tidigare.

– En målvakt behöver inte synas så mycket om man gör förarbetet rätt. Det handlar inte bara om att rädda bollar, utan det handlar om att styra laget. Jag har blivit bättre med åren att kunna styra backlinjen.

Med sin storlek så täcker Robert mycket av målet och därmed har närspelet blivit hans styrka.

– Det gäller att ha flyt och chans lite grand genom att gå åt rätt håll. Då får man försöka läsa av spelarna och vinklar.

Några anfallare som är svåra att möta?

– De som är aviga. Man märker direkt om de någon har det i sig. I sexan är det inte så många, men Johannes Berg är avig som bara den. Han är en notorisk målskytt som skjuter i rätt läge när man står på fel fot.

Robert är inte främmande för att spela på en högre nivå.

– Division 3 skulle var intressant, och se om man håller för den nivån, svarar Robert Hagelin.