Westervik vann målrik rysarmatch

Westerviks IBK tog tre viktiga poäng i division 3 under fredagskvällen. De vann borta mot IF Ariel från Kristdala med spektakulära siffrorna 12-11.

Ariel fick till en hel del skott utifrån mot WIBK, som dock lyckades knipa segern till slut.

Innebandy2019-11-09 09:49

– Det blev lite onödigt spännande, konstaterar tränaren Christopher Malmberg.

Ja, för Westervik hade en stor ledning. De hade ett tydligt övertag på hemmalaget i första och andra perioden. Med 40 minuter spelade ledde WIBK med 9-3.

– Jag är jättenöjd med första och andra perioden, säger tränaren.

– Vi visste när vi åkte dit att det skulle bli tufft. Ariel har en liten, kompakt hall som många har svårt med. De brukar vinna många hemmamatcher på grund av det. Men vi gjorde det vi skulle, vi stod upp och sköt mycket. Det började kännas lite avslaget från deras sida också när vi ledde så stort.

Men sedan hände något. I mitten av sista perioden gjorde Ariel tre raka mål och började komma ifatt.

– Där börjar vi bli frustrerade. Många känner att vi inte riktigt är där och vi blir passiva och nervösa. Det ger motståndarna utrymme att skjuta mycket utifrån och deras skott som går in i mål sitter klockrent, otagbart för målvakten.

När hemmalaget hade minskat underläget till ett mål, vid ställningen 11-12, då tog WIBK timeout.

– Vi pratade om att komma tillbaka till det vi hade innan. Sedan kommer vi igång på slutet och får kontroll på det. Det känns skönt att vi kunde ta tre viktiga poäng, säger Christopher Malmberg, som ville hylla laginsatsen framför någon särskild spelare.

Målen WIBK: David Samuelsson 3, Oscar Carlsson Schaden 3, Victor Bohlin 2, Petter Gustavsson 2, Andreas Rundberg, Mathias Svensson.